Προσφυγή για έκπτωση του Δ.Σ. της ΕΠΟ!

 

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητείται η έκπτωση του Δ.Σ της ΕΠΟ και ο διορισμός προσωρινής διοίκησης, κατέθεσαν οι ΕΠΣ Κιλκίς και ΕΠΣ Ηρακλείου. Η κλήση επιδόθηκε στις 14:30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας και τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν την Τρίτη 28/5 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Οπως έγινε γνωστό, η έκπτωση του Δ.Σ της ΕΠΟ ζητείται για τους ακόλουθους λόγους:

1.       Επειδή κακώς προσελήφθη από την ΕΠΟ, συγγενικό πρόσωπο του προέδρου της

2.       Επειδή ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα βάσει του καταστατικού για τη θέση που κατέχει (πτυχίο ΑΕΙ και ξένης γλώσσας)

3.       Επειδή τροποποιήθηκε ο Κανονισμός Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, με την υπογραφή του «ποδοσφαιρικού μνημονίου», κατά παράβαση των κανονισμών.

4.       Επειδή η συγχώνευση Γ’ και Δ’ Εθνικής σε μία κατηγορία, έγινε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου κατά παράβαση των κανονισμών.

5.       Επειδή η σύμβαση με το Travel Plan που υπεγράφη από την προηγούμενη διοίκηση και εφαρμόζεται από την παρούσα, δεν πέρασε από το Δ.Σ.της ΕΠΟ

6.       Επειδή σε κάθε Δ.Σ της ΕΠΟ, παρίστανται εκ περιτροπής πέντε αναπληρωματικά μέλη, των οποίων η αποζημίωση βαραίνει την Ομοσπονδία.

Υπενθυμίζεται ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ μετέχουν ως Β’ Αντιπρόεδρος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης και ως μέλος ο Γιώργος Γκιρτζίκης, που προέρχεται από την ΕΠΣ Ξάνθης. Επίσης, πρώτο αναπληρωματικό μέλος είναι ο Χρήστος Καραβασίλης, πρόεδρος της ΕΠΣ Εβρου. Πάντως, σύμφωνα με το soccerplus, οι πρώτες αντιδράσεις από την ηγετική ομάδα της ΕΠΟ που βρίσκεται στο Λονδίνο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ότι οι λόγοι των ασφαλιστικών μέτρων δεν είναι καθόλου σοιβαροί.