Οριστικό: Δηλώθηκε Αλεξανδρούπολη αλλά με ρυθμούς χελώνας τα έργα στο κλειστό

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Η έδρα του ΜΓΣ Εθνικού για τους ευρωπαϊκούς του αγώνες στο CEV Cup της επόμενης αγωνιστικής σεζόν θα είναι το Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης. Και επίσημα πλέον. 

Την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών και πριν από δυο περίπου ώρες (αργά το βράδυ της Πέμπτης) ολοκληρώθηκε και η διαδικασία με την ηλεκτρονική υποβολή όλων όσων απαιτούνταν από τη διοίκηση των Εβριτών, στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Επόμενο μεγάλο βήμα για να πάνε όλα κατ’ ευχήν και μετά από δεκαετίες να ξαναδούμε ευρωπαϊκό αγώνα βόλεϊ του Εθνικού στο γήπεδο της πρωτεύουσας του Έβρου, είναι η επιθεώρηση του γηπέδου από αντιπρόσωπο της CEV, που υπολογίζεται στα τέλη Ιουνίου. Εκεί, ο απεσταλμένος της για να ανάψει το πράσινο φως για την χρήση του γηπέδου, θα πρέπει να δει έργα. Και πράξεις υλοποιημένες, όχι λόγια.

Αυτό είναι που αγχώνει και ανησυχεί τους διοικούντες του Εθνικού. Από τη μια περιμένουν να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης. Και από την άλλη, να προχωρήσουν με γρήγορους  ρυθμούς οι απαραίτητες εργασίες στους χώρους εντός γηπέδου, όπως ανακατασκευής αποδυτηρίων, άλλων χώρων, βελτίωση φωτισμού κ.α.

Μπορεί να έχουν μπει τεχνίτες για να ξεκινήσουν την ανακαίνιση των αποδυτηρίων, ωστόσο διαπιστώνεται ότι οι όποιες παρεμβάσεις κινούνται με ρυθμούς… χελώνας.  Δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει ο Δήμος και οι τεχνικές του υπηρεσίες – δικό του κομμάτι είναι αυτό των υφιστάμενων υποδομών – ότι ο χρόνος πιέζει αφόρητα και για να μην εκτεθούν άπαντες, τα όποια έργα θα πρέπει να επιταχυνθούν. Αλλιώς… κανείς δεν θα μπορεί να αποκλείσει τίποτα.