Σεμινάριο ακαδημιών ποδοσφαίρου σήμερα στην Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Η Superleague Ελλάδα στα πλαίσια του Προγράμματος FootbALL About με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και με αφορμή την Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Κ17 που φιλοξενείται στην Ξάνθη, διοργανώνει σήμερα Κυριακή (12/5) Σεμινάριο Ορφάνωσης Ακαδημιών Ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 έως τις 15:00 στο ξενοδοχειακό Συγκρότημα Le Chalet.

 

Ο γενικός διευθυντής της Super League Μιχάλης Αναγνώστου με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής αναφέρθηκε στο σεμινάριο οργάνωσης ακαδημιών ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι η Super League λαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην επιμόρφωση και την εκπαίδευση των στελεχών που απαρτίζουν τα «φυτώρια» των ομάδων της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας:

«Πάγια αρχή της Super League είναι να διασφαλίζει όλες τις απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις έτσι ώστε οι νεαροί ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής των ΠΑΕ Μελών μας να αναπτυχθούν και να επανδρώσουν τις επαγγελματικές ομάδες, κάτι που έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Στο πλαίσιο αυτό η Super League μεριμνά έμπρακτα για την ενημέρωση και εκπαίδευση των προπονητών και των στελεχών των ΠΑΕ, με τη διοργάνωση διεθνούς σεμιναρίου οργάνωσης ακαδημιών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ευρωπαϊκές λίγκες.

Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι των τμημάτων υποδομής των ομάδων της Super League για τη φιλοσοφία και τις σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης των Ακαδημιών. Αποσκοπούμε στην ανταλλαγή απόψεων, στην υιοθέτηση πρακτικών που αποδεδειγμένα απέδωσαν θετικά αποτελέσματα σε άλλες χώρες, αλλά παράλληλα θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα που αφορά τη νέα γενιά ποδοσφαιριστών: Φροντίζουμε την επιμόρφωσή τους, προστατεύουμε τους ποδοσφαιριστές και τους παρέχουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. Γιατί όπως αναφέρεται και στο moto του σεμιναρίου, αυτοί είναι «το παρόν του μέλλοντός μας».

 

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 

10:45 Καλωσόρισμα – Εισαγωγή

 

11:00 – 11:45 Πρωταθλήματα Υποδομής για Ακαδημίες

-Jair Bertoni, Εκπρόσωπος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Λιγκών (EPFL).

-Γιάννης Παπαδημητρίου, Τεχνικός Διευθυντής της Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο.

-Θεόδωρος Λάιος, Υπεύθυνος Αγωνιστικού Τμήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ.

 

11:45 – 12:30 Οργάνωση και διοίκηση Ακαδημιών

-Frederic Lipka, Σύμβουλος της LFP και της MLS σε θέματα Ακαδημιών.

-Περικλής Καλογιάννης, Υπεύθυνος Ακαδημιών της Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο.

 

12:30 – 12:45 Διάλειμμα

 

12:45 – 15:00 Εκπαίδευση, Προπονητική και Scouting

-Θεόδωρος Ελευθεριάδης, Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Παίδων Κ15 (Ε.Π.Ο.).

-Bernd Storck, Επικεφαλής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.

-Χουάν Ραμόν Ρότσα, Υπεύθυνος Συντονισμού & Εφαρμογής Προγράμματος της Ακαδημίας της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.

-Δημήτρης Δανιηλίδης, Μέλος του Τεχνικού Επιτελείου των Ακαδημιών της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here