Οσα έγιναν στην ημερίδα για τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου στην Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Οργάνωσης Ακαδημιών Ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε από την Superleague την Κυριακή 12 Μαΐου στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Le Chalet. Το συγκεκριμένο σεμινάριο εντάσσεται στο τριήμερο πρόγραμμα της Τελικής Φάσης του Εφηβικού Πρωταθλήματος 2013 που διεξάγεται στο Αθλητικό Κέντρο της Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια.

 

Αρκετός κόσμος από το πρωί της Κυριακής μέχρι και νωρίς το απόγευμα παρακολούθησε τις διαλέξεις, τις απόψεις και τις προτάσεις των ομιλητών του σεμιναρίου που είχε τρεις θεματικές ενότητες.

Η πρώτη, αφορούσε τα τμήματα υποδομής για Ακαδημίες με ομιλητές τους κ.κ. Jair Bertoni, εκπρόσωπο της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Λιγκών (EPFL), τον Γιάννη Παπαδημητρίου, Τεχνικό Διευθυντή της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και τον Θόδωρο Λάιο, Υπεύθυνο του Αγωνιστικού Τμήματος της «Super League Ελλάδα». Ο πρώτος, αναφέρθηκε σε παραδείγματα λειτουργίας άλλων προηγμένων πρωταθλημάτων τονίζοντας την ανάγκη να βρεθεί η λύση, έτσι ώστε να μειωθεί η «απόσταση» που υπάρχει από την Επαγγελματική ομάδα με την αμέσως προηγούμενη. Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη πρότεινε ένα μοντέλο δημιουργίας «δεύτερης ομάδας» ενώ ο Θόδωρος Λάιος αρχικά έκανε μία διαδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και στα επιτεύγματα της Superleague σε επίπεδο Ακαδημιών παρουσιάζοντας σχετικά στατιστικά στοιχεία, ενώ συνέχισε τονίζοντας τον ρόλο της αξιολόγησης των Ακαδημιών καθώς επίσης και τον μηχανισμό προώθησης νεαρών ποδοσφαιριστών. Τέλος, επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη ύπαρξης κι άλλων δύο πανελλήνιων ηλικιακών πρωταθλημάτων.

Στο δεύτερο μέρος του Σεμιναρίου τον λόγο πήρε ο Frederic Lipka. Ο Σύμβουλος της LFP και της MLS σε θέματα Ακαδημιών παρουσίασε το μοντέλο πάνω στο οποίο δούλεψε η Γαλλική Λίγκα Ποδοσφαίρου, πρότεινε τρόπους ανάπτυξης ενώ παράλληλα χαρακτήρισε “Νο 1 ζητούμενο” στους παίκτες νεαρής ηλικίας τον τρόπο σκέψης. Επίσης τόνισε την σπουδαιότητα της σωστής κατάρτισης των προπονητών. Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Υπεύθυνος Ακαδημιών της Skoda Ξάνθη, Περικλής Καλογιάννης που παρουσίασε μέσα από φωτογραφίες και από σχετικά video το προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ και τον τρόπο δουλειάς της Ακαδημίας της ξανθιώτικης ομάδας.

Το τρίτο μέρος του Σεμιναρίου της Superleague αφορούσε την εκπαίδευση, την προπονητή και το scouting και ομιλητές ήταν οι κ.κ. Θόδωρος Ελευθεριάδης (Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Παίδων Κ-15), Μπερντ Στορκ (Επικεφαλής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός), Χουάν Ραμόν Ρότσα (Υπεύθυνος Συντονισμού & Εφαρμογής Προγράμματος της Ακαδημίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός) και Δημήτρης Δανιηλίδης (Μέλος του Τεχνικού Επιτελείου των Ακαδημιών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here