Δερμιτζάκης, Σερφά και Βαϊρουά για τον… τελικό με τον Άρη

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή:  Γιάννης Κεσόπουλος  –  

Ο τεχνικός του Πανθρακικού Παύλος Δερμιτζάκης και οι ποδοσφαιριστές Μαραμά Βαϊρουά και Σοφιάν Σερφά μίλησαν αποκλειστικά στο novasports για το παιχνίδι-τελικό με τον Άρη αλλά και για την πεποίθησή τους ότι η ομάδα της Κομοτηνής θα παραμείνει στην κατηγορία.

 

Οι δηλώσεις δημοσιοποιήθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός:

Για το παιχνίδι με τον Άρη: «Θεωρώ και για τις δύο ομάδες είναι τελικός. Είναι ένα καθοριστικό παιχνίδι που θα κρίνει το μέλλον τους και πιστεύω πως η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση για να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα και να πετύχουμε το στόχο μας».

Για το αν μπορεί να σπάσει το αρνητικό σερί: «Μπορεί να είναι ένα αρνητικό στοιχείο αλλά νομίζω ότι αν το δούμε από την άλλη πλευρά υπήρξαν παιχνίδια που η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν πήρε τα αποτελέσματα. Βλέπουμε τα θετικά και όταν αγωνιστικά είμαστε καλά μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα. Η ομάδα σκόραρε αλλά τα γκολ δεν μέτρησαν κακώς άρα δεν μπορώ να το σαν πρόβλημα. Πρόβλημα θα ήταν αν η ομάδα δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες».

Για το πώς περιμένει τον Άρη: «Για τον Άρη είναι πραγματικά ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Η παρουσία του κόσμου θα είναι ένα αβαντάζ για την ομάδα του αλλά υπάρχουν και αρνητικά. Υπάρχει πίεση και άγχος και αυτό θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα και αυτό είναι θετικό».

Για το νέο προπονητή του Άρη: «Ο νέος προπονητής προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του για να μπορέσουν να πετύχουν το στόχο τους και εμείς ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Άρη για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το πώς θα παίξει ο Πανθρακικός: «Εμείς έχουμε μία σταθερή τακτική και με αυτή θα παραταχθούμε απέναντι στον Άρη για να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι θετικό. Οτιδήποτε θετικό πάρεις είναι καλό και η νίκη μας κρατάει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην κατηγορία».

Για το αν υπάρχει άγχος στην ομάδα: «Τα παιδιά έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης. Άγχος πάντα υπάρχει αλλά αυτό είναι καλό γιατί σε κάνει να συγκεντρώνεσαι περισσότερο και δεν είναι αναγκαστικά αρνητικός παράγοντας».

Για το ποιοι δεν υπολογίζονται: «Είναι τραυματίες οι Λαδάκης, Κοντογουλίδης και κάνουμε αγώνα δρόμο για τον Παπαδόπουλο ενώ είναι τιμωρημένος ο Ντιόγκο. Ελπίζω ο Παπαδόπουλος να προλάβει το παιχνίδι αλλά δεν εξαρτόμαστε γιατί η ομάδα έχει κάνει και άλλα παιχνίδια χωρίς βασικούς παίκτες και τα έχει πάει πολύ καλά»

 

Ο Μαραμά Βαϊρουά εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για την έκβαση του παιχνιδιού αλλά τόνισε επίσης ότι η ομάδα του θα παραμείνει στην κατηγορία. Αναλυτικά οι δηλώσεις του παίκτη:

 

Για τη δυσκολία του παιχνιδιού: «Είναι ένα δύσκολο ματς. Θα κάνουμε το παν για να κερδίσουμε αλλά είναι πολύ σύνθετο το παιχνίδι. Το πρώτο ματς που παίξαμε εδώ. Μπορέσαμε και σκοράραμε γρήγορα αλλά σε αυτό το παιχνίδι ο Άρης είναι διαφορετικός και υπάρχει πίεση για τη νίκη».

Για την έδρα του Άρη και το κοινό του: «Σίγουρα ο κόσμος είναι ένα μεγάλο αβαντάζ αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε σαν να είναι άδειο το γήπεδο και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να κερδίσουμε».

Για το αρνητικό σερί που έχει ο Πανθρακικός: «Στα τρία από τα πέντε ματς παίξαμε καλά αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Υπάρχει συνέχεια και πιστεύω θα κερδίσουμε στα επόμενα. Με την Ξάνθη δεν καταφέραμε να παίξουμε όπως εμείς θέλουμε αλλά στο τέλος θα είμαστε αυτοί που πρέπει».

Για το αν πάει στη Θεσσαλονίκη για δύο αποτελέσματα: «Πάντα πηγαίνουμε στα παιχνίδια για τη νίκη και μόνο αυτό έχουμε στο μυαλό μας».

Για το τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν τη νίκη: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να παίζουμε ομαδικά. Αν συμβεί αυτό τότε θα κερδίσουμε. Τώρα τελευταία δεν παίζουμε ομαδικά και γι’ αυτό δεν μπορούμε να σκοράρουμε εύκολα».

Για το αν θα μείνει ο Πανθρακικός στην κατηγορία: «Σίγουρα θα μείνει και αυτός είναι ο στόχος από την αρχή της χρονιάς».

 

Τέλος, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τον Άρη μίλησε και ο Σοφιάν Σερφάκαι εμφανίστηκε σίγουρος τόσο για το θετικό αποτέλεσμα στο «Κλ. Βικελίδης» όσο και για την παραμονή του Πανθρακικού στην κατηγορία. Αναλυτικά οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή:

 

Για το παιχνίδι με τον Άρη: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο αλλά το ίδιο ισχύει και για τον Άρη».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Το πρώτο ματς ήταν εύκολο και αυτό είναι αβαντάζ για εμάς αλλά τώρα θα βρούμε έναν διαφορετικό αντίπαλο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλή μπάλα και να κερδίσουμε».

Για το ποιο θα είναι το κρίσιμο σημείο του αγώνα: «Ακόμα και αν υπάρχει κάτι ειδικό εγώ δεν μπορώ να το πω αλλά εκτός απ’ τον Άρη υπάρχουν άλλα τρία ματς εξίσου σημαντικά και θα πρέπει να κερδίσουμε και αυτά τα ματς».

Για το αν θα μείνει ο Πανθρακικός στην κατηγορία: «Δεν το πιστεύω απλώς είμαι σίγουρος ότι θα μείνουμε στην κατηγορία γιατί η ομάδα έχει ποιότητα και πιστεύω πως στο τέλος θα πανηγυρίσουμε».

Για το αν θα είναι ικανοποιημένος με μία ισοπαλία: «Όπως είναι τα πράγματα σε κάθε ματς θέλουμε τη νίκη. Η ισοπαλία είναι καλύτερη από την ήττα και δεν πρέπει να είμαστε λαίμαργοι».

Για το αρνητικό σερί της ομάδας χωρίς γκολ: «Εάν παίξουμε όπως πρέπει εμείς θα επιδιώξουμε να μην δεχτούμε γκολ και η ισοπαλία σημαίνει ότι ο Άρης παραμένει πίσω μας». 

 

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά τις δηλώσεις του Παύλου Δερμιτζάκη με ένα κλικ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ αναλυτικά τις δηλώσεις του Μαραμα Βαϊρουά με ένα κλικ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ αναλυτικά τις δηλώσεις του Σοφιάν Σερφά με ένα κλικ ΕΔΩ