Ο Ομοσπονδιακός για την Εθνική Νεανίδων της Κεπεσίδου

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας  –  

Η Εθνική Νεανίδων της αλεξανδρουπολίτισσας τερματοφύλακα Μάγδας Κεπεσίδου ολοκλήρωσε την ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για το μέλλον παρουσία της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθησαν στην πόλη Νίτρα της Σλοβακίας.

Δύο ήττες (στην πρεμιέρα από τη πανίσχυρη Νορβηγία και την οικοδέσποινα Σλοβακία) και μία νίκη στο φινάλε κόντρα στη Βοσνία ήταν ο απολογισμός της, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του 7ου ομίλου με 2 βαθμούς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Αντωνίου έκανε το απολογισμό του τουρνουά και μίλησε για τα χρήσιμα συμπεράσματα που βγήκαν: «Το κλίμα στην ομάδα ήταν οικογενειακό, αν και οι συνθήκες διαβίωσης και διατροφής δεν ήταν οι καλύτερες. Όλα αυτά ξεπεράστηκαν με τις καλές εμφανίσεις και τα συγχαρητήρια από όλες τις αποστολές.

Η επένδυση σε αυτή τη φουρνιά αποδείχθηκε πως ήταν σωστή. Τα κορίτσια επέδειξαν αγωνιστική πειθαρχία και μαχητικότητα. Παίξαμε με ομάδες οι οποίες είχαν 60 ημέρες προετοιμασίας και 8 φιλικά, όπως η Νορβηγία, 45 ημέρες και 15 φιλικά όπως η Σλοβακία, αλλά και με τους Βόσνιους που προετοιμάστηκαν 30 ημέρες και έπαιξαν 10 φιλικά. Αντίθετα εμείς είχαμε 12 ημέρες προετοιμασία και 2 φιλικά με ελληνικούς συλλόγους.

Αν είχαμε περισσότερες αθλητικές- αγωνιστικές παραστάσεις από φιλικά ματς, ίσως δεν χάναμε μία μεγάλη ευκαιρία να βρεθούμε σε μία τελική φάση. Κερδίσαμε μία ομάδα από την μεγάλη Γιουγκοσλαβική σχολή. Το κέρδος των εμπειριών είναι πολύ σημαντικό, αλλά πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο εντατικά για να μετουσιώσουμε αυτές τις εμφανίσεις σε μελλοντικές επιτυχίες».