Αποκλειστικό: στον Έβρο το μπαράζ της Εθνικής για το Euro!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης  –  

Ο Έβρος θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το ελληνικό βόλεϊ στα τέλη Μαίου. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του thrakisports, αν και δεν έχει ακόμη επίσημη ανακοινωθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία, η Ορεστιάδα θα φιλοξενήσει τον κρίσιμο αγώνα μπαράζ της Eθνικής μας ομάδας των ανδρών με αντίπαλο το Βέλγιο για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το νέο κλειστό γυμναστήριο του βορείου Έβρου θα φορέσει τα καλά του για να υποδεχθεί τους κορυφαίους του ελληνικού βόλεϊ στη προσπάθειά τους να βρεθούν μετά από απουσία χρόνων στο μεγάλο ραντεβού του αθλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Έβρος είναι εδώ λοιπόν και η Ομοσπονδία δεν παραγνωρίζει την αγάπη των Εβριτών για το άθλημα αλλά και την καυτή εξέδρα που δημιουργούν ιδιαίτερα όταν πρόκειται να υποστηρίξουν το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα. Το να δίνονται αγώνες στη περιφέρεια είναι στρατηγική επιλογή της ΕΟΠΕ , αφού όπως έχουν παραδεχθεί και οι παίκτες της Εθνικής μας, «η επαρχία μας αγκαλιάζει και μας βοηθάει πολύ ώστε πετυχαίνουμε τους στόχους μας».

Για το θέμα της Εθνικής Ομάδας, του στόχου του Πανευρωπαίκού και την επιλογή του Εβρου για το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με το Βέλγιο μίλησε στη Nova και την εκπομπή του Παντελή Λώλη «Στο φιλέ» ο διεθνής κεντρικός του Ολυμπιακού Νίκος Σμαραγδής. «Έχουμε αυτή τη στιγμή τα μπαράζ για το ευρωπαϊκό με την ομάδα του Βελγίου, δύο παιχνίδια. Πιστεύω ότι μπορούμε και το δείξαμε και πέρυσι σε μια σειρά φιλικών που κάναμε μαζί τους. Είναι στην ίδια κατηγορία με εμάς. Εφόσον όλοι έχουμε την υγεία μας μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε το εμπόδιο του Βελγίου. Ήρθε η ώρα να φτάσουμε ξανά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού. Αρκεί να μην έχουμε απρόοπτα. Κοιτάμε να βρεθούμε ξανά σε τελική φάση, γιατί το έχει ανάγκη το ελληνικό βόλεϊ. Η νέα έδρα της Εθνικής θα είναι η Ορεστιάδα. Η επαρχία μας αγκαλιάζει και μας βοηθάει πολύ ώστε πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Θέλει υπομονή η Εθνική» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το μέλλον της Εθνικής Ανδρών σημείωσε ότι «είναι δυσάρεστο που κόπηκε από διοργανώσεις όπως το Ευρωπαϊκό Λιγκ και οι Μεσογειακοί, γιατί υπάρχει νέο υλικό στην ομάδα που χρειάζεται αγώνες. Ο Κοκκινάκης, ο Κουμεντάκης είναι παίκτες ανερχόμενοι και χρειάζονται εμπειρίες. Οπότε πρέπει να καταφέρουμε να βρεθούμε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού και από τη νέα σεζόν να μην βρεθούμε πάλι σε τέτοια δυσάρεστη θέση, ώστε να κοπούν διοργανώσεις. Παλιότερα ήμασταν κοντά σε επιτυχίες, τα νέα παιδιά μπορούν να παίξουν βόλεϊ υψηλού επιπέδου, σωστή δουλειά γίνεται, θέλει λίγο υπομονή και με τη συμμετοχή αυτών των παιδιών σε πιο δυνατά πρωταθλήματα η επιτυχία θα έρθει».