Ντροπή! Παράτησαν στo πουθενά τους θριαμβευτές

Ανταπόκριση από την Αθήνα:  Γιάννης Γιαγκίνης   –  

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι για μία και πλέον ώρα, μετά την θριαμβευτική νίκη του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας επί της Στυλίδας, οι παίκτες – μαθητές περίμεναν έξω από το γήπεδο, δίπλα στον δρόμο, στη μέση του πουθενά, ώστε να έρθει το πούλμαν να τους μεταφέρει στο ξενοδοχείο.

 

Ο αγώνας τελείωσε, οι παίκτες πανηγύρισαν έξαλλα στα υποτυπώδη αποδυτήρια του γηπέδου Πανοράματος Νέων Λιοσίων και πριν τις δύο το μεσημέρι, όντες νικητές, είχαν ετοιμαστεί για να επιβιβαστούν στο λεωφορείο. Με μία διαφορά: λεωφορείο δεν υπήρχε.

Στο μεταξύ έφυγε η ομάδα της Στυλίδας με το δικό της πούλμαν, το οποίο είχε νοικιάσει η ίδια η ομάδα με έξοδα του Δήμου και παρέμεινε έξω από το γήπεδο καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης (αν και έκανε εντύπωση το γεγονός ότι δεν είχε ελληνικές αλλά… βουλγαρικές πινακίδες). Αλλά το πούλμαν που θα μετέφερε την ομάδα της Ορεστιάδας είχε εξαφανιστεί. Άφησε τους παίκτες στο γήπεδο κατά της 11.00 το πρωί και ο οδηγός έφυγε και δεν γύρισε ποτέ.

Τα πούλμαν για τις μετακινήσεις των μαθητών – ποδοσφαιριστών ήταν αρμοδιότητα των διοργανωτών, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση του υπουργείου Παιδείας. Στο μεταξύ, έφυγε η Στυλίδα, έφυγαν οι διαιτητές, έφυγαν ακόμα και οι διοργανωτές, έφυγαν και οι φροντιστές του γηπέδου, το οποίο κλείδωσαν. Και έμειναν μόνοι τους, στη μέση του πουθενά, κυριολεκτικά πεταμένοι μες στον δρόμο, οι παίκτες-μαθητές και οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας να περιμένουν πότε θα έρθει το πούλμαν.

Περίμεναν πέντε, δέκα, δεκαπέντε, είκοσι λεπτά. Τίποτα. Η υπομονή είοχε αρχίσει να εξαντλείται. Οι παίκτες να δυσανασχετούν, καθώς ήταν κουρασμένοι από τον αγώνα και ήθελαν να πάνε στο ξενοδοχείο, να κάνουν ντους και να φάνε μεσημεριανό, δεδομένου ότι λιγότερο από 24 ώρες μετά είχαν τον μεγάλο τελικό.  Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, αλλά η απάντηση από τους αρμοδίους του υπουργείου ήταν ότι ο οδηγός βρίσκονταν στον… δρόμο. Στο μεταξύ όμως, στον δρόμο βρίσκονταν και οι μαθητές, παρατημένοι στη μέση του πουθενά.

Για το θέμα ενημερώθηκε και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που έκανε και αυτός με την σειρά του διαβήματα στο υπουργείο Παιδείας για αυτήν την συμπεριφορά. Τελικά, το λεωφορείο ήρθε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι, μετά από αναμονή μίας και πλέον ώρας. 

Βόλτα στην Αεροπαγίτου

Οι παίκτες το απόγευμα έκαναν βόλτα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, ώστε οι μαθητές να εκμεταλλευθούν την παρουσία τους στην Αθήνα για τους αγώνες και να δουν την Ακρόπολη και το νέο Μουσείο της. Όλοι μαζί, μαθητές και καθηγητές συνοδοί, ξεκίνησαν από το ξενοδοχείο περίπου στις 6.30 το βράδυ και ευτυχώς επέστρεψαν πίσω στο ξενοδοχείο πριν προκληθεί πανικός στην περιοχή όπου επισκέφθηκαν, λόγω της έκρηξης βόμβας που έγινε στην οικία του εφοπλιστή Τσάκου. 

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ απέναντι από το Ηρώδειο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε τσάντα, έξω από τη βίλα του εφοπλιστή Τσάκου, στη συμβολή των οδών Ροβέρτου Γκάλλι και Προπυλαίων. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, η οποία ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές. Αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή και απέκλεισαν εγκαίρως το σημείο της έκρηξης.Το τηλεφώνημα στην “Ελευθεροτυπία” έγινε 6 λεπτά μετά τις 8.00 μ.μ.  και ο άγνωστος, αφού επισήμανε ότι δεν πρόκειται για φάρσα προειδοποίησε ότι θα εκραγεί βόμβα στις 8.30 έξω από τη βίλα του εφοπλιστή Τσάκου,  στη συμβολή των οδών Ροβέρτου Γκάλλι και Προπυλαίων, απέναντι από το Ηρώδειο.

“Δεν είναι φάρσα, στην οδό Ροβέρτου Γκάλλι και Προπυλαίων στη βίλα Τσάκου του εφοπλιστή, απέναντι από το Ηρώδειο, θα εκραγεί βόμβα στις 8.30 ακριβώς”  είπε ο άγνωστος στο τηλεφώνημά του. Από την αστυνομία τα πρώτα στοιχεία δεν κάνουν λόγο για τραυματίες, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε τζαμαρίες και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ο μηχανισμός σύμφωνα με την αστυνομία είχε τοποθετηθεί σε σχολική τσάντα εξωτερικά της μάντρας σ’ ένα παρτέρι. Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί και περισυλλέγουν στοιχεία για να αποσαφηνίσουν το είδος του μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε.

Επικοινωνώντας με τους καθηγητές  και τους μαθητές του σχολείου, μάθαμε ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους, πίσω στο ξενοδοχείο Crystal City όπου διαμένουν. Έφυγαν από το σημείο όταν άρχισαν να βλέπουν τα περιπολικά και τα πυροσβεστικά να καταφθάνουν στο σημείο. Ότι πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα έκρηξη βόμβας στον χώρο που λίγο πριν είχαν επισκεφθεί, το πληροφορήθηκαν από το thrakisports ενώ όλοι είχαν επιστρέψει στο ξενοδοχείο και δειπνούσαν. Το κλίμα στην ομάδα είναι ιδιαίτερα χαρούμενο και αισιόδοξο ενόψει του μεγάλου τελικού με το ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, το οποίο μένει επίσης στο ίδιο ξενοδοχείο. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί στο γήπεδο του Θρασύβουλου στην Φυλή και θα μεταδοθεί live από το thrakisports, που βρίσκεται κοντά σε όλες τις μεγάλες και μικρές στιγμές του αθλητισμού της Θράκης.

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ από τον ημιτελικό του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας με το Λύκειο Στυλίδας με ένα κλικ ΕΔΩ  ΔΕΙΤΕ το φωτορεπορτάζ με πλούσιο υλικό 60 εικόνων από όσα έγιναν στον αγώνα με ένα κλικ ΕΔΩ

ΣΕ ΛΙΓΟ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε σε βίντεο το γκολ που έκρινε τον αγώνα αλλά και εικόνες από τα αποδυτήρια της ομάδας, μετά το τέλος του τελικού αλλά και όσο περίμενε η αποστολή το λεωφορείο που θα την επέστρεφε στο ξενοδοχείο… 

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ακριβώς από κάτω την στιγμή της έκρηξης στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπως την κατέγραψε το site της “Ελευθεροτυπίας”:

 

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/_3Eav2aWLBU?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]