Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό της ΕΠΣ Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης  –  

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον 35ο τελικό του Κυπέλλου της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, όπου θα βρεθούν αντιμέτωπες η Αναγέννηση Θαλασσιάς και ο Παύλος Μελάς Κουτσού.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης (27/3) στο γήπεδο του ΑΟΞ στην Ξάνθη και θα μεταδοθεί live από το thrakisports, όπως συνέβη με τους τελικούς κυπέλλων στις ΕΠΣ Θράκης και Έβρου την περασμένη εβδομάδα.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο αντίπαλοι δικεδικούν το πρώτο κύπελλο της ιστορίας τους, αφού κανένας δεν το έχει κατακτήσει. Με άλλα λόγια, στο παλμαρέ των τροπαιούχων σίγουρα θα προστεθεί μια νέα ομάδα το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Παύλος Μελάς Κουτσού, έχοντας τον Απόστολο Κουτρουλό στον πάγκο, απέκλεισε στον πρώτο γύρο την Θράκη Συδινής στην… παράταση, χάρη στο τέρμα του Τζουβάρα στο 117′ που διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Στον δεύτερο γύρο νίκησε εκτός έδρας στην Χρύσα τον Ατρόμητο με 0-2. Επόμενος αντίπαλος ήταν η Βιστονίδα, την οποία κέρδισε με το εντυπωσιακό 3-0. Στα ημιτελικά η κλήρωση έμοιαζε «βουνό» μια και απέναντι του Παύλου Μελά βρέθηκε ο πολυνίκης του θεσμού Ορφέας Ξάνθης. Με τον Δημήτρη Καρύδη πλέον στην άκρη του πάγκου, η ομάδα του Κουτσού με πολύ καλό τακτικό παιχνίδι κατάφερε να φύγει από την πρώτη αναμέτρηση του ΑΟΞ με το 0-0, ενώ στην ρεβάνς με τέρμα  του για δεύτερη φόρα «ήρωα» Τζουβάρα πανηγύρισε την δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης. Ο Παύλος Μελάς Κουτσού θα βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου και το 1990, όταν και ηττήθηκε στον τελικό από τους Ερασιτέχνες ΑΟΞ με 1-0.

Το ταξίδι για την Αναγέννηση Θαλασσιάς ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου με αντίπαλο την ομάδα του ΠΑΣ Φιλίων, την οποία κέρδισε με 0-2. Στον δεύτερο γύρο η Αναγέννηση ήταν μαζί με την Βιστονίδα οι τυχερές της κλήρωσης μια και προκρίθηκαν στα προημιτελικά άνευ αγώνα. Εκεί η ομάδα της Θαλασσιάς κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Άρη Αβάτου εκτός έδρας, με τους τρεις Γιάννηδες να καθαρίζουν για την Αναγέννησης που κέρδισε με 1-3, χάρις τα τέρματα των Καζάκη, Παπαδημητρίου και Χριστοφορίδη. Στα ημιτελικά και με όλους πλέον στην Θαλασσιά, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι, να πιστεύουν στης δυνατότητες αυτής της ομάδας, βρέθηκε στον δρόμο τους ο Εθνικός Κιμμερίων. Η ομάδα του Τάσου Κελίδη πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι με τον Εθνικό στο γήπεδο της Λευκόπετρας, πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση τους στον τελικό μια και 1-3 έδινε καθαρό σκορ υπέρ της Αναγέννησης. Μάλιστα η Αναγέννηση βρέθηκε να χάνει, αλλά με τα τέρματα των Αντώνη Μουχτάρη, Γιάννη Καζάκη και Γιάννη Παπαδημητρίου κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Το 0-0 στον επαναληπτικό απλά σφράγισε την πρόκριση στον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2006, όταν και η Αναγέννηση είχε ηττηθεί από τον Εχίνο με 2-0 στην παράταση.

Όπως προαναφέρθηκε λοιπόν, οι δύο φετινοί φιναλίστ έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το Κύπελλο. Η Αναγέννηση Θαλασσιάς έχει συμμετοχή σε άλλους δύο τελικούς (1999-2000 και 2005-2006) ενώ ο Παύλος Μελάς Κουτσού σε έναν (1989-1990). Πολυνίκης του θεσμού είναι ο Ορφέας Ξάνθης με εννέα κατακτήσεις με την Ασπίδα δεύτερη με επτά. Πέρυσι ο Ορφέας Ξάνθης είχε κατακτήσει τον τέταρτο σερί τίτλο του, κερδίζοντας στον τελικό τον Αρη Πετεινού με 3-1.

Τον μεγάλο τελικό Αναγέννησης Θαλασσιάς – Παύλου Μελά Κουτσού θα διευθύνει ο Κουναλάκης με βοηθούς τους Εμπλιούκ και Καραουλάνη και τέταρτο τον Ουζουνίδη. Ο αγώνας ξεκινά στις 5.30μμ στο γήπεδο του ΑΟΞ υπό το φως των προβολέων και το thrakisports θα έχει ζωντανά ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς και πλούσιο ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ αμέσως μετά…