Επιτυχίες για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και στο μπάντμιντον!

 

Εντυπωσιακά άλματα προόδου έχει κάνει το άθλημα του μπάντμιντον στην Αλεξανδρούπολη. Ο Εθνικός δημιούργησε τμήμα που το καλλιεργεί και έχει καθιερωθεί στην συνείδηση των ανθρώπων του αθλήματος ως ένα από τα ανερχόμενα αγωνιστικά σωματεία στη Βόρεια Ελλάδα, κάτι που το αποδεικνύει έμπρακτα από την παρουσία του σε διοργανώσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διοργάνωση που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, την πόλη –  μητέρα του αθλήματος στην Ελλάδα (από τη στιγμή που το άθλημα έπαψε να καλλιεργείται με θέρμη στην Κομοτηνή, την πρώτη πόλη που το υποδέχθηκε στην Ελλάδα χάρη στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΦΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης). Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (οι αθλητές πήγαν με βάση τους βαθμούς που συγκέντρωσαν από τα περιφερειακά – ατομικά πρωταθλήματα), στο οποίο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης συμμετείχε με την μεγαλύτερη αποστολή της περιφέρειας της Θράκης σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών. 

Η ομάδα του Έβρου συμμετείχε με επτά αθλητές, με την καλύτερη εμφάνιση να πραγματοποιεί ο Κώστας Κεπεσίδης ο οποίος προκρίθηκε στους 16 καλύτερους της Ελλάδας όπου και αποκλείστηκε από τον μετέπειτα φιναλίστ του πρωταθλήματος.

Οι αθλητές του Εθνικού που πήραν μέρος στους αγώνες ήταν οι Χρήστος Πίκης, Κώστας Κεπεσίδης, Γιάννης Ποντίκης στο απλό ανδρών, Κατερίνα Εμμανουηλίδου στο απλό και διπλό γυναικών, η Άννα Σταθάκη στα διπλά γυναικών και μεικτό και οι Παπανικολόπουλος – Μακρίδης στο διπλό ανδρών.

Όπως επεσήμαναν στο thrakisports οι άνθρωποι του συλλόγου, «όλοι οι αθλητές της ομάδας μας αποκόμισαν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον και θα μπορέσουν να εδραιώσουν σταδιακά το μπάντμιντον στο φίλαθλο κοινό της Αλεξανδρούπολης. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας».

Επόμενο μεγάλο ραντεβού για το τμήμα μπάντμπιντον του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, η συμμετοχή του στο ομαδικό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.