Γ’ Εθνική: Επιδειξη υπεροχής στο Ξανθιώτικο ντέρμπι του πρωτοπόρου Άρη Αβάτου επί της Ασπίδας Ξανθης

 

Ευκολότερη του αναμενενομένου νίκη πήρε στο ντερμπι της Ξάνθης επί της Ασπίδας ο Άρης Αβάτου με 0-3 και βρίσκεται στην κορυφή του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μαζί με τον Πανσερραϊκό στο κατάμεστο ΔΑΚ Ξάνθης.

Η ομάδα του Άρη Αβάτου μπήκε καταιγιστική στο πρωτο μέρος και μετά από επιθετικό μονόλογο, απείλησε αρχικά στο 7′ με κοντινο σουτ του Δόντσου και  προηγήθηκε στο 15′ με τον Λαζαρίδη που έσπασε ομορφα το οφσαιντ σε ξαφνική αντεπίθεση και πλασαρε όμορφα τον Χατζηγεωργίου. Ο ρυθμός στην συνέχειακαπως έπεσε με την Ασπίδα Ξάνθης να απειλεί με μακρινά σουτ και τους πάικτες του Άρη Αβάτου αφού δέχτηκαν τις εντονες παρατηρήσεις του Γιωργου Μαραντά να σκοράρουν στο 40′ με κεφαλιά του Κουτσούμπα που πήρε πάσα παρε βαλε από κεφαλιά του Κοτόπουλου σε κόρνερ του Ζωσιμίδη (φώτο του γκολ).

Καπου εκει όλα κρίθηκαν με το δευτερο μέρος να ειναι διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Κοτόπουλο να σκοραρει στο 72′ με κοντινό πλασε και πλεον ο αγώνας με την Καβάλα στο γήπεδο του ΑΟΞ να αποτελει ένα σημαντικό τεστ για τον Άρη που σε περίπτωση νίκης επί του μεγάλου φαβορί της κατηγορίας να κάνει αν και πολύ πρόωρα όνειρα για διεκδίκηση του τίτλου στον 1ο όμιλο. Από την άλλη η Ασπίδα προσγειώθηκε μετά την νικη επί της Πέρνης και την επόμενη εβδομαδα δίνει νέο δύσκολο αγώνα με τον πρωτοπορο Πανσερραϊκό.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Κοντογιαννίδης, Χιώτης (70′ Νικολούδης), Χριστοφορίδης, Νταμπανλής (46′ Πεντεζίδης), Σάββογλου, Θεοφυλάκης (55′ Ανδρέου), Κατσής (76΄Μαλαδένης), Παπαδόπουλος, Ζώτος

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ:  Αμουτζάκης, Κούτρας (75′ Ψεμμάτας), Μπουνταγκίδης, Μίλλερ, Κουτσούμπας, Ταχτσίδης, Ζωσιμίδης (55′ Μ. Μελισσόπουλος ), Δόντσος, Κοτόπουλος (76′ Σιχλιμοίρης), Σαρηγιαννίδης (71′ Βαφειάδης), Λαζαρίδης

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ