Super League: Έκανε την ολική ανατροπή και πήρε το τρίποντο η Κ20 της Ξάνθης στα Γιάννενα

 

Οι ομάδα Νέων της Ξάνθης προσπάθησε είχε περισσότερες ευκαιρίες, και μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε στην επανάληψη να ανατρέψει το σκορ και να πάρει το πολύτιμο τρίποντο.

Στο 7′ η Ξάνθη απείλησε πρώτη στο ματς όταν μετά από ωραία κοντρα από δεξιά ο Καλογιάννη πάσαρε στον Σαμπανίδη, ο οποίος έκανε το πλασέ, αλλά νικήθηκε από τον Παπαϊωάννου. Στο 16′ και πάλι ο  Σαμπανιδης έκανε τη διαγώνια κίνηση, δοκίμασε και το πόδι του, αλλά η μπαλα έφυγε για λίγο άουτ.

Ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Παπαδόπουλου, που απέκρουσε όμως ο Τζελέπης, για να έρθει με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Λιάσος και να κάνει μια σέντρα από δεξιά, με αποδέκτη τον Λευτέρη Παπαδόπουλο ο οποίος έκανε το σουτ και να νικησε τον Τζελέπη για το 1-0.

Στην επανάληψη, η Ξάνθη απείλησε στο 48′ με τον Σαμπανίδη και στο 65′ με τον Σαμπανίδη που συνεργάστηκαν και τος δύο φορές μεταξύ τους, αλλά δεν κατάφεραν να νικησουν τον αντίπαλο πορτιέρο. Στο 67′ και στο 69′ ο Πήλιος απείλησε για τον ΠΑΣ, όμως δεν κατάφερε καμία φορά να νικήσει τον Τζελέπη.

Η Ξάνθη στο 73′ μετά από αρκετες χαμενες ευκαιρίες κατάφερε και πήρε αυτό που ήθελε, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Δουλγέρη, ο Πεταλωτής εκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής και έφερε το παιχνιδι και πάλι στα ίσα, όμως οι παίκτες του Κωστα Προδρομίτη δεν σταμάτησαν εκεί, αφού στο 80′ ο Σαμπανίδης κατέβασε το μπάλα και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Παπαϊωάννου για να ολοκληρώσει την ανατροπή.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Χρήστος Αγγέλης): Παπαϊωάννου, Κάγια, Μελιγκιώτης, Ζώγκος, Βασιλάκης, Νικολόπουλος, Λιάπης (67′ Ντόλοβατς), Λιάσος (86′ Γρηγοριάδης), Ζαχάρος (58′ Πήλιος), Παπαδόπουλος Κ., Παπαδόπουλος Λ.

ΞΑΝΘΗ (Κώστας Προδρομίτης): Τζελέπης, Χασάνογλου, Παπάζογλου, Πεταλωτής; Σουλεϊμάν, Αγγελόπουλος, Σαμπανίδης, Δουλγέρης (86′ Δημητρίου), Γιανναράκης, Καλογιάννης (46′ Ιωάννου), Τσάπαρης (54′ Τσέλα).