Στο γεμάτο «αστέρια» Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης των ΗΠΑ ο Αλεξανδρουπολίτης Νίκος Σοφιανίδης

 

Στις 29 Νοεμβρίου, την Τετάρτη δηλαδή, ξεκινά το χειμερινό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (25αρα πισίνα σε γιάρδες) γεμάτο από σταρ αλλά και δύο Έλληνες, από τα κορυφαία ταλέντα της νέας γενιάς. Ένας από αυτούς Θρακιώτης!

Ο λόγος για τον Νίκο Σοφιανίδη, που ξεκίνησε την κολυμβητική καριέρα του από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης, πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και πλέον ξεκινά δυναμικά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπου θα βρίσκεται τα επόμενα χρόνια για τις σπουδές του.

Στο Κολόμπους του Οχάιο και συγκεεκριμένα στο «Μπιλ εντ Μέι Μακόρκλ Ακουάτικ Παβιλιόν», από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου  σχεδόν όλη η εθνική ομάδα των ΗΠΑ, αλλά και αρκετοί κολυμβητές και κολυμβήτριες από όλο τον κόσμο που σπουδάζουν στις ΗΠΑ θα πέσουν για να αγωνιστούν στο χειμερινό πρωτάθλημα.

Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και ο Νίκος Σοφιανίδης! Ο Εβρίτης  είναι μέλος της ομάδας του Λουίβιλ και θα πέσει σε 100 και 200 γιάρδες στο ύπτιο που είναι το καλό του στυλ, ωστόσο βάσει των starting lists θα δοκιμάσει την τύχη του και στις 100 γιάρδες πεταλούδα.

Ωστόσο ο 19χρονος Θρακιώτης δεν θα είναι ο μόνος εκπρόσωπος της Ελλάδας σε αυτό το πρωτάθλημα. Ο δεύτερος είναι ο συνομίληκός του Στάθης Μάλαμας που σπουδάζει στο Ντρέξελ και θα πέσει στις 200 γιάρδες ελεύθερο. Οπότε τουλάχιστον θα έχει ελληνική παρέα…