Με τρίποντη βόμβα Αθηναίου και Θρακιώτες στην εξέδρα η νέα Εθνική Ανδρών «δραπέτευσε» νικήτρια από το Λονδίνο

 

Με ένα τρίποντο του Γιάννη Αθηναίου σχεδόν σε νεκρό χρόνο στην παράταση και ενώ βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 92-91, η νέα Εθνική Ανδρών λύγισε στην παράταση με 95-92 τη Μεγάλη Βρετανία  και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον προκριματικό όμιλο για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στην Κίνα το 2019.

Ο ιδιαίτερα γνωστός στον Βόρειο Έβρο παίκτης του Άρη, καθώς για δυο σεζόν αγωνίστηκε στην Ολίν Εντιρνέ της Αλεξανδρούπολης και αποτέλεσε τον βασικό λόγο που πολλοί κυρίως Ορεστιαδίτες αλλά και από άλλες γειτονικές περιοχές περνούσαν τα σύνορα για να παρακολουθούν αγώνες του τουρκικού πρωταθλήματος, αποτέλεσε τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής για το γαλανόλευκο συγκρότημα.

Στον αγώνα υπήρξε και δυναμική ελληνική εξέδρα, στην οποία μετείχαν και αρκετοί θρακιώτες, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είχαν οι ίδιοι δηλώσει στα social media, όπως ο αλεξανδρουπολίτης Στέφανος Μουρδικούδης που ζει μόνιμα στο Λονδίνο αλλά και ο γνωστός φαρμακοποιός της Ξάνθης Πόλυς Φωτιάδης, που δεν αφήνει αγώνα της Εθνικής Μπάσκετ που να μην παρακολουθεί από κοντά.

Ο αγώνας ήταν γκραν γκινιόλ. Για τρία δεκάλεπτα οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο. Στο τέταρτο η Ελλάδα εξασφάλισε διψήφια διαφορά, ωστόσο ροκανίστηκε και μάλλον από υπερβολική σιγουριά, οι διεθνείς ισοφαρίστηκαν μετά από απανωτά λάθη και το ματς κρίθηκε στην παράταση. Εκεί οι Άγγλοι είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα το πάνω χέρι, μέχρι που μίλησε ο Αθηναίου.

Πλέον η Εθνική Ομάδα ενσωματωμένη και με τους παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν την είχαν ακολουθήσει σε αυτό το ματς καθώς την ίδια ώρα το τριφύλλι φιλοξενούσε την Ρεάλ Μαδρίτης για την Ευρωλίγκα (και την κέρδιζε 82-80), το απόγευμα της Δευτέρας θα υποδεχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης το Ισραήλ.

Δείτε παρακάτω φωτογραφία με τον Πόλυ Φωτιάδη πριν την έναρξη του αγώνα στο Λέστερ αλλά και εικόνες που επίσης έστειλε στο ThrakiSportS από την εξέδρα o Στέφανος Μουρδικούδης…