600 αθλητές έρχονται στην Κομοτηνή το Σαββατοκύριακο να λάβουν μέρος στο «Κύπελλο Θράκης»

 

Το διήμερο Σάββατο 4 με Κυριακή 5 Νοεμβρίου διεξάγεται στην Κομοτηνή ένα μεγάλο τουρνουά, με αθλητικό, τουριστικό και φιλανθρωπικό αντίκτυπο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πανθρακικός Α.Σ. Ζίου Ζίτσου, μαζί με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης και την Ε.Φ.Ε.Ο Ζίου Ζίτσου, διοργανώνουν το Κύπελλο Θράκης Ζίου Ζίτσου.

Η διοργάνωση είναι διήμερη και, συγκεκριμένα, το Σάββατο από τις 17:00 θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο αθλητών, διαιτησίας και γραμματείας, ενώ την Κυριακή από τις 09:00 θα διεξαχθεί το αγωνιστικό κομμάτι του Κυπέλλου.

Όλο το διήμερο διεξάγεται στο κλειστό γήπεδο ΤΕΦΑΑ στην Πανεπιστημιούπολη, ενώ αξίζει να τονιστεί στους οδηγούς ότι η είσοδος που πρέπει να χρησιμοποιήσουν είναι η πρώτη, από Κομοτηνή προς Πανεπιστημιούπολη και όχι η δεύτερη που είναι πιο κοντά στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ.

Κάθε χρόνο και μεγαλύτερη είναι η διοργάνωση, αφού φέτος περίπου 600 αθλητές αναμένεται να λάβουν μέρος, κάτι που είναι θετικό και για το επιχειρείν της περιοχής, αφού αρκετοί θα διανυκτερεύσουν και σίγουρα όλοι θα καταναλώσουν στην Κομοτηνή.

«Η διοργάνωση έχει γίνει πλέον θεσμός στην Κομοτηνή, καθώς πραγματοποιείται σχεδόν εδώ και δέκα χρόνια. Δεν πιστεύαμε ότι θα έχει τόσο μεγάλη εξέλιξη, κάτι που είναι πολύ θετικό για την περιοχή», αναφέρει στην εφημερίδα “Χρόνος” ο προπονητής του Πανθρακικού Α.Σ. Ζίου Ζίτσου και υπεύθυνος της ακαδημίας Fighters Πάρης Μαρινέλης.

«Στην Κομοτηνή θα έρθουν περίπου είκοσι σύλλογοι σχεδόν από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, από Θεσσαλονίκη ως Έβρο. Θα υπάρχουν όλες οι ηλικίες, κατηγορίες και κιλά στους αγώνες» λέει για τη συμμετοχή, την οποία υπολογίζει περίπου στους 600 αθλητές στο σύνολο.

Ο Πανθρακικός Αθλητικός Σύλλογος Ζίου Ζίτσου συμμετέχει με σαράντα αθλητές, κι επανδρώνει διαιτησία και γραμματεία με γονείς και αθλητές πιο μεγάλους στην ηλικία.

Για πρώτη φορά φέτος, παράλληλα με τους αγώνες, θα διεξαχθεί και εθελοντική αιμοδοσία. Όπως ενημερώνει ο Μαρινέλης «την Κυριακή θα γίνει, μαζί με τους αγώνες, και εθελοντική αιμοδοσία την οποία αποφασίσαμε μαζί με το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, με συνεννόηση και του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Αυτή την παράλληλη δράση τη βάλαμε για πρώτη φορά φέτος».

Ο ίδιος ελπίζει σε μια καλή συμμετοχή και στον φιλανθρωπικό σκοπό. «Συνολικά θα έρθουν στην περιοχή μας πάνω από 600 άτομα, οπότε θεωρήσαμε ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη συμμετοχή προς όφελος μιας μεγάλης συνδρομής στον συνάνθρωπο», όπως σχολιάζει καταληκτικά στις δηλώσεις του στον Χρόνο.