Κινδύνευσε με διάλυση η Ασπίδα Ξάνθης αλλά προέκυψε… άνοδος στην Α2 Εθνική Κατηγορία

Μια περίεργη εβδομάδα για το Θρακιώτικο χάντμπολ ζούμε τελευταία με την άνοδο των κοριτσιών του Δημοκριτείου Κομοτηνής στην Α1 γυναικών, αλλά φαίνεται θα ζήσουν κάτι αντίστοιχο και στην Ασπίδα Ξάνθης.

Μέχρι και πριν λίγες ημέρες η ομάδα, που έχασε στο φινάλε την άνοδο στην Α2 στα μπαράζ και στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό, πήγαινε για διάλυση. Ωστόσο δείχνει να είναι ζωντανή.

Μετά και την συνάντηση παικτών της περσινής ομάδας και του στυλοβάτη και προπονητή της Ασπίδας Θόδωρου Βαφειάδη η ομάδα πιθανότατα θα κατέβει στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ή ακόμα και σε αυτό της Α2 κατηγορίας, αφού όπως και στις γυναίκες με την ξαφνική πρόταση ανόδου στο Δημοκριτειο Κομοτηνής στην Α1 οι εξελίξεις τρέχουν.

Συγκεκριμένα με έγγραφο στην ΟΧΕ τα Βριλήσσια παραιτήθηκαν από τον αγώνα μπαράζ ανόδου στην Α1 κατηγορία ανδρών απέναντι στην Δράμα 1986, που επρόκειτο να διεξαχθεί την Κυριακή στην Κατερίνη, για την κενή  θέση που προέκυψε μετά την αποχώρηση του Σεριφάτου Αιγίου και ως εκ τούτου ο ΓΣ Δράμας 1986 θα συμμετέχει στην Handball Premier για δεύτερη φορά στην ιστορία του έπειτα από την σεζόν 2014-2015. 

Ωστόσο και η Δράμα αφήνει κενή θέση στον Βόρειο Όμιλο της Α2 Ανδρών χάντμπολ, κενό που δικαιούται να καλύψει η πρώτη επιλαχούσα ομάδα του Βορρά που είναι η Ασπίδα Ξάνθης. Βέβαια το γεγονός ότι η ομάδα δεν προετοιμάστηκε για την ανώτερη κατηγορία, ούτε καν για την Β’ Εθνική δυσκολεύει τα πράγματα, ωστόσο όλοι στην ομάδα είναι “μαχητές” και έτσι παρά τις οικονομικές δυσκολίες η συμμετοχή στην Α2 συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες.

Η έναρξη του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για τις 14 Οκτώβρη οπότε ίσως έχουμε και Θρακιώτικο ντέρμπι με τους Κύκλωπες, αφού στην πρεμιέρα η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα ταξίδευε στην Δράμα.