Ο χάρτης της ΕΠΣ Έβρου τη σεζόν 2017-18! Οι 44 ομάδες που θα λάβουν και ο καταρτισμός των ομίλων

 

Ενδιαφέροντα πρωταθλήματα αναμένουμε φέτος στην ΕΠΣ Έβρου, όπου απουσία την πανίσχυρης ΑΕ Διδυμοτείχου που μετά από 35 χρόνια επέστρεψε στην Γ’ Εθνική η μάχη σε Α’ και Β’ ΕΠΣ Έβρου αναμένεται συναρπαστική.

Δεδομένου των οικονομικών δυσχεριών υπάρχουν δυστυχώς πολλοί σύλλογοι που ανέστειλαν την λειτουργία τους προσωρινά ή οριστικά, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Άλεξ, ενώ με καθυστέρηση μιας εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη (13 Σεπτεμβρίου) η κλήρωση, με την πρεμιέρα να προγραμματίζεται 7 και 8 Οκτωβρίου.

Τελικά, παρά τις έντονες σκέψεις για να συγχωνευθούν σε δύο οι όμιλοι της Β’ Κατηγορίας, αποφασίστηκε τελικά να διατηρηθούν τρεις για να μην επιβαρυνθούν με μεγάλες αποστάσεις ιδίως οι ομάδες του βορρά, με τον Βόρειο Όμιλο να έχει 10 ομάδες, τον Κεντρικό επίσης 10 (μεταφέρθηκαν δύο ομάδες από βορρά και νότο για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό) και τον Νότιο 13 (με την προσθήκη των δύο καινούριων).

Η Α’ Κατηγορία μετά τις αρνήσεις που υπήρξαν από πρωταθλητές, δευτεραθλητές και τριταθλητές των ομίλων της περσινής Β’ κατηγορίας (ΠΑΕ Ριζίων, ΑΟ Νεοχωρίου, Ορφέας Σοφικού, ΑΟ Μαϊστρου ρωτήθηκαν μεταξύ άλλων ενώ κατέβασαν ρολά ομάδες όπως η Ένωση Κυανής Ασβεστάδων και ΠΑΕ Πενταλόφου) θα διεξαχθεί με 11 ομάδες, με την δευτεραθλήτρια του περσινού Νοτίου Ομίλου Νικη Απαλού να καταλαμβάνει την 11η θέση.

Συνεπώς, τελικά η ΕΠΣ Έβρου αποφάσισε να εφαρμόσει το αρχικό της σενάριο, όταν είχε πρωτακουστεί και καταγραφεί από το ThrakiSportS μετά την αποχώρηση του Άλεξ, που προβλέπει ότι κάθε αγωνιστική στη μεγάλη κατηγορία θα υπάρχει και ένας που θα κάνει ρεπό.

Αναλυτικά ο χάρτης των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Έβρου μετά από την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής και τον καταρτισμό των ομίλων στον οποίο προχώρησε η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Έβρου έχει ως εξής:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (11 ομάδες): Ορέστης Ορεστιάδας, Ένωση Άνθειας Αρίστεινου, Θράκη Φερών, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Άρδας Καστανεών, Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης, ΑΟ Ποντιακός Αλεξανδρούπολης, Έβρος Σουφλίου,  ΠΑΕ Νίψας (πρωταθλήτρια νοτίου ομίλου Β’ Κατηγορίας), Ένωση Λυκόφης Κορνοφωλιάς (πρωταθλήτρια κεντρικού ομίλου Β’ κατηγορίας), Νίκη Απαλού (δευτεραθλήτρια νοτίου ομίλου Β’ Κατηγορίας)

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (10 ομάδες): Ακρίτας Νέας Βύσσας (υποβιβάστηκε από Α’ Κατηγορία), Π.Α.Ε. Ριζίων, ΑΟ Νεοχωρίου, Ακρίτας Ορμενίου, Ηρακλής Σαγήνης, Θύελλα Κυπρίνου, Δόξα Στέρνας, Ένωση Οινόης, Δόξα Ορεστιάδας, Ορφέας Δικαίων.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (10 ομάδες): Ατρόμητος Ασπρονερίου (υποβιβασμός από Α’ Κατηγορία), Ορφέας Σοφικού, Δόξα Δόξας, Ακρίτας Δαδιάς, Δόξα Ελληνοχωρίου, Άρης Πραγγίου (Κ20 ΑΕΔ), ΟΦΙ Ισαακίου (ΠΑΟΚ Ισαακίου), Πυρσός Σιδηρούς, ΑΣ Πέπλος (μεταφορά από νότιο όμιλο), Ασπίδα Θουρίου (μεταφορά από βόρειο όμιλο).

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (13 ομάδες): ΑΟ Μαϊστρου, ΑΟ Μάκρης, ΑΕ Νέας Χιλής, ΑΟ Αρίστεινου, Ατρόμητος Άβαντα, ΑΟ Δορίσκος, ΑΕΚ Έβρου, ΑΟ Μοναστηρακίου, ΑΟ Καππαδοκών, Ασπίδα Βρυσούλας, ΑΟ Αγνάντια (Κ20 Εθνικός Αλεξανδρούπολης), ΑΟ Θράκης – Άλεξ (νεοσύστατη ομάδα), Φουρτούνα Αλεξανδρούπολης (νεοσύστατη ομάδα).