Στην Α1 Εθνική Κατηγορία το Δημοκρίτειο! Άνοδος στις… καθυστερήσεις για την ομάδα της Κομοτηνής!!!

 

Την αποχώρησή του από το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών ανακοίνωσε η ομάδα του Αμύντα Αμυνταίου μετά την τελευταία συνέλευση του ιστορικού συλλόγου, που αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του συλλόγου και κατ΄ επέκταση το κλείσιμο όλων των τμημάτων.

Την θέση της ιστορικής ομάδας που έφερε το χάντμπολ στην Ελλάδα και πέρυσι προχώρησε και στην αναστολή της λειτουργίας του ανδρικού τμήματος, θα πάρει η γυναικεία ομάδα του Δημοκριτείου Κομοτηνής που ήταν η πρώτη επιλαχούσα ομάδα μετά τα μπαράζ του Βόλου όπου τερμάτισε πίσω από το Καματερό και τον Άρη Θεσσαλονίκης που πήραν τότε την άνοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS από την Αθήνα, η ομάδα της Κομοτηνής θα πάρει την θέση του Αμυνταίου με τον έμπειρο Ημαθιώτη προπονητή Ιορδάνη Γιαννακού να πρέπει να φτιάξει πλέον ομάδα για την Α1 Κατηγορία, ώστε να είναι έτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 14 Οκτώβρη στην Φλώρινα με τον Φιλώτα.

Στην περίπτωση που η ομάδα του Δημοκριτείου δεν αποδεχτεί την θέση αυτή, βάζει μπελάδες στην ομοσπονδία που πρέπει να αναπληρώσει το κενό του Αμυνταίου διεξάγοντας τουρνουά ανόδου με τους δευτεραθλητές των τριών ομίλων, δηλαδή την Πυλαία, τον Βύρωνα και τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης.

Οι εξελίξεις τρέχουν και στα επόμενα 24ωρα θα φανεί ποια ομάδα θα είναι η αντικαταστάτρια του ιστορικού Αμύντα, αλλά για την ώρα αυτή που είναι πρώτη επιλαχούσα και ανεβαίνει στα μεγάλα σαλόνια είναι το Δημοκρίτειο Κομοτηνής!