Σφοδρή επίθεση στη διοίκηση του Πανθρακικού! «Δεν είναι άθλος να παίζεις Β’ τοπικό! Μήπως βολεύει εσάς και μόνο; Το ψαξατε καλά για Γ’ Εθνική;»

 

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της διοίκησης του Ερασιτέχνη Πανθρακικού για τη μη κάθοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική, αλλά στο Β’ Τοπικό της ΕΠΣ Θράκης, η οποία ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα στην ανοιχτή συγκέντρωση της περασμένης Δευτέρας.

Χαρακτηριστικό είναι το ξέσπασμα του γνωστού γιατρού και μέλους του ΔΣ της Δόξας Σώστη Στράτου Μυλωνά, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος στην ομάδα. Κατηγορεί τους διοικούντες για σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση για κάθοδο στη Β’ Ερασιτεχνική και υποστηρίζει είχαν προαποφασίσει την συμμετοχή στη Γ’ Εθνική και δεν την προσπάθησαν ποτέ.

Η επιστολή του Στράτου Μυλωνά έχει ως εξής: 

Το σκεφτόμουν αν έπρεπε να γράψω 2 λόγια και τελικά λέω πρέπει. Τόσα χρόνια, τόσοι αγώνες, τόσα γήπεδα ως γιατρός και ως φίλαθλος. Το γήπεδο της Δόξας Σώστη δικό του για να προπονηθει η μεγάλη ομάδα, να ανέβει Γ, Β και μετά Σούπερ Λιγκ. Και πάλι να παίζουν τα Κ20, Κ17, Κ15. Νομίζω δικαιούμαι να πω 2 κουβέντες για τον Πανθρακικό. Ένας είναι ο Πανθρακικος. Για την ΠΑΕ τα έχω πει. Ισως δεν είχε σωστό business plan. Τώρα τι γίνεται όμως; Είχα μια ελπίδα ότι θα συμμετείχε έστω στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Ούτε εκεί όμως; Η Γ Εθνική είναι ερασιτεχνική κατηγορία να μην μπερδευομαστε. 2000 το πρόστιμο και-6 βαθμοί. 2 νίκες δηλαδή. Δεν συμφωνώ με το πρότζεκτ να παίξει στο Β τοπικό. Στο Β τοπικό παίζεις όποτε θες. Δεν είναι άθλος. Τον Αύγουστο να πάρεις απόφαση μπορείς να κατέβεις. Σιγά τις απαιτήσεις που έχει. Δεν βρέθηκε λέει επενδυτής για Γ εθνική. Το ψαξατε καλά; Από την αρχή είπατε θέλετε Β Τοπικό. Μάιο το είπατε στα παιδιά της περσινής σας ομάδας. Βγήκε ο Μπαχαριδης και είπε δημόσια και τσάμπα θα πήγαινα. Ρωτήστε και άλλους… Ρωτήστε τον Γεμενετζη πόσο πονάει και άλλους που έτρεχαν μαζί τους.

Θα με ρωτήσετε βέβαια: Γ εθνική παίκτες δεν θα πάρουμε; Πως; 5 γενιές Κ20, Κ17, Κ15 βολοδερνουν σε τοπικά και ξενιτευονται. Αυτοί θα παίξουν όλοι με λεφτά; Στα Καππα έπαιρναν λεφτά; Τώρα παίρνουν λεφτά; Δεν γίνονται όμως αυτά τελευταία στιγμή. Θα σας πω όμως και μια ακόμα αλήθεια.

Προσωπικά ξέρω 4 άτομα που δεν μπαίνουν να βοηθησουν εξαιτίας του τωρινού Δ.Σ. Έτσι μου είπανε έτσι τα γράφω. Όχι με κουπόνια, ούτε με σουβλάκια. Ούτε φυσικα και με πενταψηφια. Τετραψήφιο. Δεν ξέρω τι έχετε κάνει εσείς που έχετε τώρα τα ηνία. Ο πρόεδρος ειδικά μου είναι συμπαθής. Μήπως όμως κάτι και σεις δεν κάνετε καλά; Ποιος θα σας βοηθήσει από αυτούς τότε που την ανέβασαν Δ και Γ και Β όταν αμέσως μετά την διάλυση της ΠΑΕ τέλος Ιανουαρίου προκηρυξατε εκλογές τον Φεβρουάριο; Και μπήκατε πάλι οι ίδιοι. Υπήρχε λόγος να γίνουν; Και αν υπήρχε γιατί δεν κάνατε την μεγαλύτερη μαγκιά να παραιτηθειτε μόλις τελείωνε το Β τοπικό. Έτσι θα δίνατε χρόνο σε όλους αυτούς που ήθελαν να μπουν να έμπαιναν. Και αν δεν έμπαιναν ή αν έλεγαν παραμύθια εδώ είστε πάλι τέλος Ιουλίου αρχές Αυγούστου πάρτε το μαγαζί και κατεβάστε στο Β τοπικό. Και θα το βουλωνα και εγώ.

Μεγάλο είναι το καράβι όχι βαρκούλα. Είπατε και ξαναειπατε για τις ακαδημίες. Έχω άποψη, ξέρω τι γινόταν. Καλή δουλειά μεν αλλά παλαιότερα είχαμε και φαινόμενα οπως μπουφάν π.χ 50ευρω για το κάθε παιδί και μάλιστα με χορηγό. Πλήρωνε ο μπαμπάς. Πλήρωνε και ο χορηγός όμως. Το μπουφάν όμως έκανε και 25 ευρώ. Αυτο ήταν ένα παράδειγμα μόνο. Και λέω αν ο σκοπός είναι να δουλέψουν οι ακαδημίες νομίζω δεν έχει σχέση με την αντρική ομάδα. Άλλωστε όπως προείπα τόσες γενιές Κάπα ήρθαν και από τις ακαδημίες. Και τώρα θα παίξουν Β τοπικό; Μπορούν να σταθούν ψηλά και τους καταδικάζετε στο Β τοπικό; Αυτά δεν είναι Πανθρακικος; Δεν ήρθαν από τα σπλάχνα; Εκτός και αν τους αφήνουμε όπως τους άφησε η ΠΑΕ για να έρθουν τα καράβια των ξένων. Ή εκτός αν σας νοιαζουν μόνο οι ακαδημίες. Αν ναι κάνετε έναν σύλλογο άλλο, ονομάστε τον Ακαδημίες Πανθρακικου. Έτσι σκέτο. Τι σχέση έχει η μεγάλη ομάδα να καταδικαζεται στο Β τοπικό, στον πάτο των πρωταθληματων.

Μήπως βολεύει εσάς το Β Τοπικό και μόνο; Γιατί να πάμε άλλα 4 με 5 χρόνια πίσω για να ανέβει στην Γ; Γιατί τόσα θα χρειαστούν. Μπορούν στην Γ οι Προσκυνητές, το Σιδηροχωρι. Θα μπορεί του χρόνου ο Σωστής, οι Αγ. Θεόδωροι, η Γρατινη, το Κόσμιο, οι Σάπες ή όποιος άλλος και δεν μπορεί ο Πανθρακικος; Συγνώμη αλλά ολοκληρη πόλη, το μεγαλύτερο σωματείο είναι ντροπή να μην μπορεί να παίζει έστω, έστω Γ Εθνική. Ήθελα να σας τα πω κατ ιδίαν στην συνάντηση κάλεσμα που είχατε την Δευτέρα όμως λόγοι υγείας το έκαναν αδύνατο. Αυτά είχα να πω… ΕΊΠΑ ΚΑΙ ΕΛΑΛΗΣΑ