Τυχερός στην κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος ο Πανθρακικός! Πρόκριση χωρίς αγώνα στους ομίλους…

 

Mε τη συμμετοχή μόνο των ομάδων της Β’ Εθνικής διεξήχθη στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Πανθρακικός ήταν από τις τυχερές ομάδες που περνά χωρίς αγώνα στην δεύτερη φάση, αυτή των ομίλων.

Στην κλήρωση που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης αναδείχθηκαν τα ζευγάρια Παναιγιάλειος – Σπάρτη και ΟΦΗ – Αχαρναϊκός. Οι πρώτες αναμετρήσεις γίνονται 30 ή 31 Αυγούστου ή 1 Σεπτεμβρίου και οι ρεβάνς το διάστημα 6-8 Σεπτεμβρίου, αλλά το πότε ακριβώς θα καθοριστεί σε συνεννόηση με το κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ωστόσο οι ημερομηνίες των αγώνων είναι εντελώς θεωρητικές και στον αέρα με δεδομένο ότι υπάρχει η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για αναβολή κάθε δραστηριότητας στο ποδόσφαιρο μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Αν πάντως οι αγώνες του Κυπέλλου γίνουν κανονικά, τότε η κλήρωση της επόμενης φάσης, όπου θα μετέχει και πάλι ο Πανθρακικός αλλά και η Ξάνθη αφού θα αφορά τον καταρτισμό των ομίλων, θα διεξαχθεί κάπου κοντά στο διάστημα 10-12 Σεπτεμβρίου, όπως διευκρίνισε στους παράγοντες των ομάδων που παραβρέθηκαν ο Μάνος Γαβριηλίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος του Πανθρακικού δεν παραβρέθηκε στην κλήρωση της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, που όπως προαναφέρθηκε αφορούσε μόνο ομάδες Β’ Εθνικής. Αντιθέτως, έδωσαν το παρών εκπρόσωποι  του Πανευλευσινιακού, της Αναγέννησης Καρδίτσας, της Σπάρτης, του Αιγινιακού, του Απόλλωνα Σμύρνης και του Αχαρναϊκού. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί και μετά την ανάδειξη των δύο ζευγαριών, για λόγους διαφάνειας ανοίχθηκαν όλα τα μπαλάκια και διαβάστηκαν όλα τα ονόματα που υπήρχαν μέσα.

Μάλιστα αμέσως μετά ανοίχτηκε το μπαλάκι με το χαρτάκι του Πανθρακικού και ντο αμέσως επόμενο είναι του Άρη, κάτι που σημαίνει ότι οι δυο ομάδες γλίτωσαν στο… τσακ το μεταξύ τους προκριματικό παιχνίδι για το Κύπελλο. Τελικά οι 14 αυτές ομάδες περνούν χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση: Αγροτικός Αστέρας, Αιγινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Καλλιθέα, Καλλονή, Κισσαμικός, Λαμία, Πανελευσινιακός, Πανθρακικός, Πανσερραϊκός, Τρίκαλα και Χανία.

Σε αυτές θα προστεθούν και οι δύο που θα προκύψουν από τα ζευγάρια Παναιγιάλειος – Σπάρτη και ΟΦΗ – Αχαρναϊκός, αλλά και οι 16 της Super League, ώστε να σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, σε καθέναν από τους οποίους θα μετέχουν δύο ομάδες της Super και δύο της Football League. Τα νεώτερα λοιπόν για τις ομάδες της Θράκης αναφορικά με τον θεσμό του Κυπέλλου μετά τις 10 Σεπτέμβρη…