Τσάμπιονς Λιγκ: Εκτός αποστολής ο Τοροσίδης στον πικρό αποκλεισμό της Ρόμα

 

Εκτός ομίλων του Champions League έμεινε η Ρόμα του Βασίλη Τοροσίοδη, η οποία ηττήθηκε με 0-3 εντός έδρας από την Πόρτο.  Με εννέα παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι “Τζιαλορόσι”, καθώς αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινες κάρτες για επικίνδυνα μαρκαρίσματα οι Ντανιέλε Ντε Ρόσι και Έμερσον Παλμιέρι.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι εκτός αποστολής για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο τραυματίας Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον Λουτσιάνο Σπαλέτι και δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα επίσημο αγώνα της Ρόμα. Βέβαια, ο αποκλεισμός της ομάδας από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να φέρει καταιγιστικές εξελίξεις στους Ρωμαίους, την ώρα που είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι επίκειται μεταγραφή του Ξανθιώτη παίκτη στην Μπολόνια.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Χάποελ Μπερ-Σεβά πίστεψε στο θαύμα και παραλίγο να κάνει την ανατροπή με αντίπαλο τη Σέλτικ. Η ισραηλινή ομάδα παρότι έχασε πέναλτι στο 0-0, προηγήθηκε με 2-0 και ήθελε άλλο ένα γκολ για να περάσει, με τη Σέλτικ να κρατάει και να παίρνει αυτή την πρόκριση για τους ομίλους. Το θαύμα άγγιξε και η Ντάνταλκ στην Πολωνία, με τη Λέγκια να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις. Χορταστικό παιχνίδι στην Τσεχία, με τη Λουντογκόρετς να προκρίνεται στους ομίλους, όπως και η Μονακό που άντεξε στις επιθέσεις της Βιγιαρεάλ και νίκησε με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Αύριο ολοκληρώνονται τα play off με πέντε αναμετρήσεις, οι οποίες ξεκινάνε στις 21:45. Η κλήρωση των ομίλων θα γίνει την Πέμπτη στις 19:00. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των play off (με σκούρα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν, σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα:

 

ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Τρίτη 23 Αυγούστου

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) – Ντάνταλκ (Ιρλανδία)  1-1 (90’+2′ Κούχαρτσικ / 19′ Μπένσον)  (2-0)

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) – Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 2-2 (7′ Ντούρις, 64′ Ματέγιου / 17′ Βούρα, 90′ +5′ Κέσερου)  (0-2)

Χαπόελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) – Σέλτικ (Σκωτία) 2-0 (21′ Σαχάρ, 48′ Χόμπαν) (2-5)

Τετάρτη 24 Αυγούστου

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) – Κοπεγχάγη (Δανία)  (0-1)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) – Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)  (1-1)

 

ΟΜΙΛΟΣ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Τρίτη 23 Αυγούστου

Μονακό (Γαλλία) – Βιγιαρεάλ 1-0 (90’+1′ πεν. Φαμπίνιο) (2-1)

Ρόμα (Ιταλία) – Πόρτο (Πορτογαλία) 0-3 (8′ Φελίπε, 73′ Λαγιούν, 75′ Χεσούς Κορόνα)  (1-1)

Τετάρτη 24 Αυγούστου

Γκλάντμπαχ (Γερμανία) – Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)  (3-1)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)  (5-0)

Ροστόβ (Ρωσία) – Άγιαξ (Ολλανδία) (1-1)