Γ’ Εθνική: Νίκη στην παράταση της Ασπίδας Ξάνθης επί του Ζέφυρου στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης

Σπουδαία νίκη για την Ασπίδα Ξάνθης που συνεχίζει να εντυπωσιάζει επικρατώντας του Ζέφυρου, στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης με 89-76 στην παράταση, πέρνωντας πέρα απο τη νίκη και την διαφορά για την συνέχεια του πρωταθλήματος και τυχόν ισοβαθμίες.

Η ομάδα του Κώστα Ιωαννίδη ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, και αν δεν επηρεαζόταν τόσο και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο απο το δυνατό παιχνίδι των φιλοξενούμενων θα έφτανε στη νίκη απο την κανονική διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο τέλος καλά για την ομάδα της Ξάνθης που πέτυχε μια μεγάλη νίκη και συνέχισε να βρίσκεται στο κατόπι της Γέφυρας, την οποία και αντιμετωπίζει την επόμενη εβδομάδα στο δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι για την Ασπίδα.

Οι Ξανθιώτες ήταν κυρίαρχοι του αγώνα μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να μπουν μπροστά στο σκορ, χαρακτηριστικό πως μόλις μια φορά προηγήθηκε η ομαδα του Ζέφυρου με τους Ξανθιώτες να αντιδρούν άμεσα. Μάλιστα ακόμη και στο φινάλε που το ματς έγινε ντέρμπι με την ομάδα του Ζέφυρου να ισοφαρίζει σε 70-70 η ομάδα της Ξάνθης είχε την τελευταία επίθεση δικιά της και θα μπορούσε να πάρει απο την κανονική διάρκεια τη νίκη αν ευστοχούσε ο Στεφανίδη.

Στην παράταση οι γηπεδούχοι παίζοντας με μυαλό και ψυχή δεν έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν πως μπορούν να πάρουν κάτι θετικό φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση. Κορυφαίοι για τους Ξανθιώτες οι δύο αρχηγοί της ομάδας που σκόραραν μαζί τους 49 απο τους 89 πόντους της ομάδας! Εξαιρετικοί και οι νεαροί Πέτς, Παπαδάκης, Τσιώγκας και Κουμπάνης που έδωσαν σημαντική προσφορά σε επίθεση και άμυνα.

Διαιτητές: Δημάδης  – Μπακάλης

Δεκάλεπτα: 16-12, 36-31 (ημίχρονο), 56-49, 70-70 (κανονική διάρκεια αγώνα), 89-76 (παράταση).

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Κ. Ιωαννίδης): Κουμπάνης 4, Παπαδάκης 10, Γρούδος 1, Τσιώγκας 9(3), Καραμπίνης, Δάτσης, Κέλλης, Παλλάκης, Κουτσογιάννης 29(3), Στεφανίδης 20(2), Πέτς 10, Χατζημιχαηλίδης 4