Γ’ Εθνική: Με το δεξί στη νέα κατηγορία η ΑΕ Κομοτηνής στο κατάμεστο κλειστό κόντρα στην ελλιπή Σάντα

Αν και η εβδομάδα δεν ξεκίνησε με του καλύτερους οιωνούς για την ΑΕ Κομοτηνής με την αλλαγή του προπονητή, εντούτοις έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο στο γεμάτο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο της πρωτεύουσας της Ροδόπης.

Οι κιτρινόμαυροι της Κομοτηνής ξεκίνησαν ως νεοφώτιστοι με το δεξί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καθώς επικράτησαν της Αγίας Βαρβάρας με 63-55, σε ένα παιχνίδι που ενώ κυριάρχησαν από την αρχή, στο τελευταίο δεκάλεπτο έδειξαν τάσεις αυτοχειρίας.

Επίσης εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα που παρουσιάστηκε πριν το τζάμπολ με πέντε παίκτες της Αγίας Βαρβάρας (Κουμλέλης, Φασουλάς, Χαριζάνης, Σουλίδης, Κάτσικας), των οποίων τα δελτία δεν είχαν θεωρηθεί από την Ομοσπονδία για το νέο πρωτάθλημα. Για το λόγο αυτό οι παίκτες αυτοί δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, ο οποίος καθυστέρησε μισή ώρα να ξεκινήσει.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στην αρχή του παιχνιδιού, όμως στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ένα σερί 10-2 έφερε την ΑΕ Κομοτηνής να προηγείται με 21-10. Η διαφορά αυτή διατηρήθηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την ομάδα της Κομοτηνής να κλείνει το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 34-24.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά αυξήθηκε και βρήκε την ΑΕ Κομοτηνής να είναι μπροστά με 51-38. Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως κάτι η πίεση της ομάδας της Καβάλας και κάτι τα λάθη των παικτών της ΑΕ Κομοτηνής έφεραν την Αγία Βαρβάρα σχεδόν σε απόσταση βολής, καθώς η διψήφια διαφορά μειώθηκε ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα σε 60-55, όμως τελικά οι παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής άντεξαν στην πίεση και επικράτησαν με 63-55, κατακτώντας το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για τη νέα περίοδο.

Δεκάλεπτα: 21-10, 34-24 (ημίχρονο), 51-38, 63-55 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Σιταρίδης – Αγραφιώτης

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Στοάκης): Σταματέλος 7, Χονδρόπουλος 11 (1), Κουτσοβασίλης 5 (1), Γεροντίτης 5, Σιμάκης 19 (3), Χατζηπαυλίδης 4, Τελούδης 10 (2), Καναράς 2, Παπαγεωργίου.

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ (Καμαράκης): Μαλαθούνης 6, Μητρούλης 2, Ράμμος 13(1), Αμπελακιώτης 24 (2), Μανάκας 10, Μπάμπουλης, Αγανικόλας, Σαμαράς Στ., Χατζηαντωνίου, Μπανάσας.