Οι πιθανοί αντίπαλοι στο Κύπελλο Ελλάδας των ομάδων της Θράκης με ελπίδες για αναβίωση του… «Ελ Θράκικο»  Πανθρακικός – ΑΟΞ μετά από 10 σχεδόν χρόνια!

Κάποιους από τους πιθανούς αντιπάλους τους στο κύπελλο Ελλάδας την επόμενη σεζόν 2024-25 ήδη γνωρίζουν οι ομάδες της Θράκης που αγωνίζονται στους τελικούς των ενώσεων τους σε Ξάνθη, Έβρο και Ροδόπη, με την ελπίδα να ξαναδούμε μετά από χρόνια και το 2015… «El Thrakiko» ανάμεσα σε Πανθρακικό και Ξάνθη.

Στην ΕΠΣ Ξάνθης ο μεγάλος τελικός θα είναι ανάμεσα στον ΑΟ Ξάνθης και τον Άρη Αβάτου με τους Ξανθιώτες φιλάθλους να ονειρεύονται αν και κόντρα στις πιθανότητες (φαβορί το Άβατο), ο ΑΟΞ να σηκώσει την κούπα και να πάρει μέρος στο κύπελλο Ελλάδας κόντρα σε ομάδες Εθνικής κατηγορίας αν και θα αγωνίζεται στην α’ ερασιτεχική της Ξάνθης.

Στον Έβρο ο τελικός έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον αφού αναμετρώνται οι δυο ιστορικότερες ομάδες του Νομού ο Ορεστης Ορεστιάδας με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μετά από 10 χρόνια ξανά, με τους Ορεστιαδίτες φαβορί αφού είναι μια κατηγορία παραπάνω αλλά και με το μυαλό ταυτόχρονα και στην παραμονή τους στην Γ’ Εθνική να θέλουν το κύπελλο αυτό για να πάρουν μέρος ξανά στον θεσμό αυτό. Από την άλλη και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θέλει μετά από 5 χρόνια ένα τρόπαιο και να δηλώσει πως επέστρεψε δυνατός και πάλι πρωταγωνιστής.

Στην Ροδόπη ο Πανθρακικός αφού ο Πανθρακικός απέτυχε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στην Γ’ Εθνική θέλει να ρεφάρει με το τρίτο σερί του κύπελλο της ΕΠΣ Θράκης και να πάρει μέρος για τρίτη σεζόν στο κύπελλο Ελλάδας όπου τις δυο προηγούμενες σεζόν πέρασε δυο γύρους. Τώρα κόντρα στην πιθανή πρωταθλήτρια Ροδόπης είναι το ακλόνητο φαβορί αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και Μαυραετοί του Κουτσογιάννη ελπίζουν στην εκπληξη.

Στην Δράμα και στην Θεσσαλονίκη γνωρίζουμε ήδη τους κυπελλούχους, στην ΕΠΣ Δράμας η Δόξα Βώλακα επικρατησε 1-0 της Προσοτσανης, ενώ στην ΕΠΣ Μακεδονίας η ΑΕ Ευόσμου που θα αγωνιστεί στα μπαραζ ανόδου επικράτησε 1-0 στην Τούμπα του Ποσειδώνα Μηχανιώνας κάνοντας την έκπληξη κοντρα σε ομάδα ανώτερης κατηγορίας.

Στις ΕΠΣ Σερρών θα αναμετρηθούν η φετινή πρωταθλήτρια ομάδα του Ηρακλή Αμμουδιάς που θα αντιμετωπίσει την δεύτερη δύναμη του Νομού τον Απόλλωνα Παραλιμνίου σε μια ρεβανς του περσινού τελικού όπου ο Απόλλωνας είναι και πάλι το φαβορί και θέλει το τρόπαιο για 8η φορά.

Τέλος στην ΕΠΣ Καβαλας δεν έχουν γίνει ακόμα οι ημιτελικοί όπου έχουμε τα ζευγάρια ΑΟ Καβάλας – Αρης Πηγών και Βύρωνας – Λιμενάρια.