Γ’ Εθνική: Μεγάλο γειτονικό ντέρμπι από τα παλιά στην «φλογισμένη» Δράμα, ματς παραμονής για το Άβατο, για το γόητρο Πανθρακικός και Πετεινός (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 28η αγωνιστική συνεχίζεται ο 1ος όμιλος της Γ’ Εθνικής με πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με την μάχη της παραμονής να «φουντώνει» 7 στροφές πριν το φινάλε, ένα μεγάλο γειτονικό ντερμπι στην Δράμα οπου αναμένεται πάνω 2000 κόσμος.

Συγκεκριμένα η Δόξα Δράμας (34 βαθμοί) παίζει από τα τελευταια χαρτιά της και θέλει το τρίποντο κόντα σε μια ομάδα που μετρά 14 σερί νίκες την πρωταθλήτρια ομάδα της Καβαλας (79 βαθμοί) με τα προγνωστικά για την σωτηρία αλλά και για το μεγάλο ντερμπι να είναι εις βαρος της. Ο κόσμος της Δράμας είναι ο μοναδικός παράγοντος που ίσως βαλει εμποδια στους Αργοναύτες και να δώσει φτερά στους Μαυραετούς που θέλουν το 6/6 στα παιχνίδια που τους απομένουν (υπολογίζεται ο αγώνας και των δυο ομάδων με το Αγγελοχωρι).

Πολύ σημαντικό ματς δίνει ο Άρης Αβάτου (44 βαθμοι) στο Κιλκίς κόντρα στον ΠΑΟΚ Κρηστωνης (43 βαθμοί) με τις δυο ομάδες να θέλουν βαθμούς για την πρόωρη σωτηρία τους. οι Ξανθιωτες μετά το εντυπωσιακό σερί με 8 νίκες το 2024 είναι τρια ματς χωρίς νίκη και με βαση το δύσκολο πρόγραμμα που έχουν χρειάζονται ακόμα 6-7 βαθμους στα 7 ματς που τους απομενουν.

Στο ΔΑΚ Κομοτηνής ο αδιαφορός Πανθρακικός (60 βαθμοί) με ίσως αρκετά αλλαγές στην εντεκάδα του αφού ο Γιώργος Μαραντάς θέλει να δει και παιδιά που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής, φιλοξενεί τον Θερμαικό (44 βαθμοί) που χρειάζεται και αυτούς καποιους βαθμούς για να φτάσει στους 50+ βαθμούς για την σωτηρία τους. Ο Πανθρακικός μετά την δύσκολη τριάδα με Χρυσουπολη, Καβάλα και Βέροια όπου δεν έχει νίκη θέλει το τρίποντο ώστε να επιστρεψει στα θετικά αποτελέσματα.

Μονοπλευρο ενδιαφερον έχει και ο αγώνας στον Πετεινό ανάμεσα στον τοπικό Αρη (19 βαθμοί) που εχει υποβιβασθεί με τον Απόλλωνα Παραλιμνιου (38 βαθμοί) που καίγεται για το τρίποντο και με βάση το πρόγραμμα του μόνο εαν αυτοκτονησει θα κινδυνέυσει με υποβιβασμό. Ο Πετεινός με νέα παιδιά από την ακαδημία στην σύνθεση του δεν παρατάει κανένα ματς και αναμένεται να βαλει δύσκολα σε ένα ακόμα αντίπαλο.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζουν οι αγώνες επίσης με μονόπλευρο ενδιαφέρον Αετός Βαρβάρας – Νίκη Ευκαρπίας και Αναγέννηση Επανομής – ΑΟ Χανιώτης με τους φιλοξενούμενους να θέλουν τρίποντα για να καθαρίσουν προωρα την παραμονή τους, ενώ στην Χρυσουπολη ο δέυτερος Νέστος Χρυσούπολης φιλοξενεί την ουραγό Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας και αναμένεται να πάρει ακόμα ένα τρίποντο. Χθες Σάββατο είχαμε Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας – Βέροια 0-0 αποτελεσμα που τελειωνει οριστικά τους Ημαθιωτες αφού δυσκολα να κάνει 6/6 στα τελευταία της παιχνιδια. Τέλος έχουμε Κεραυνός Αγγελοχωρίου – Ορέστης Ορεστιάδας 0-3 α.α. με τους Εβρίτες να φτανουν τους 44 βαθμους.

Το πρόγραμμα (28η αγωνιστική, Κυριακή 24/3/2024, 15:00)
Νέστος Χρυσούπολης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας
Δόξα Δράμας – ΑΟ Καβάλα
Αετός Βαρβάρας – Νίκη Ευκαρπίας
Άρης Πετεινού – Απόλλων Παραλιμνίου
Αναγέννηση Επανομής – ΑΟ Χανιώτης
Πανθρακικός – Θερμαϊκός Θέρμης
ΠΑΟΚ Κρηστώνης – Άρης Αβάτου
Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας – Βέροια 0-0
Κεραυνός Αγγελοχωρίου – Ορέστης Ορεστιάδας 0-3 α.α.