Γ’ Εθνική: Η μάχη της παραμονής για Άρη Αβάτου, Ορέστη Ορεστιάδας και άλλες 8 ομάδες! Το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε…

Επτά ακόμα αγωνιστικές (6 για κάποιες ομάδες) έμειναν για την λήξη του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής με το ενδιαφέρον για την μάχη του τίτλου να έχει κριθεί προ πολλού, όπου ο εκπληκτικός φέτος ΑΟ Καβάλας ήταν αχτύπητος από το ξεκίνημα της σεζόν εντός αλλά και εκτός γηπέδων επιστρεφοντας μετά από δυο χρόνια στην Β’ Εθνική, ωστόσο η μάχη για την σωτηρία θα κριθεί μέχρι το φινάλε όπου λίγο ή πολύ 10 ομάδες θα παλέψουν για την παραμονή τους.

Αυτό σημαίνει ότι από τις 18 ομάδες οι 8 δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού η Καβάλα σε 2-3 αγωνιστικές θα πανηγυρίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα, οι Νέστος Χρυσούπολης και ο Πανθρακικός θα κατακτήσουν τις θέσεις 2 και 3, ενώ από την 14η θέση και κάτω οι Αετός Βαρβάρας, Αναγέννηση Επανομής, Άρης Πετεινού, Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας και Κεραυνός Αγγελοχωρίου έχουν υποβιβαστεί και θα παίξουν ρόλο ρυθμιστή για τις θέσεις παραμονής.

Από τους 10 που θα παλέψουν για την παραμονή (δυο θα υποβιβαστούν, ένας θα αγωνιστεί πιθανότατα μπαραζ με τον 11ο του 2ου ομίλου) φαίνεται πως η Βέροια (27 βαθμούς) και μετά την ισοπαλία με τον Πανθρακικό πως ακόμα και έαν κάνει το θαύμα με το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που έχει και το απόλυτο 7/7 δύσκολα θα καταφέρει να μην υποβιβαστεί στο τοπικό Ημαθίας. Σε αρκετά δύσκολη θέση βρίσκεται και η Δόξα Δράμας (34 βαθμοί) μετά την ήττα της στην Χρυσούπολη, αφού στα 6 παιχνίδια που της απομένουν είναι επίσης δύσκολα, με το ματς με την Καβάλα που ακολουθεί στην Δράμα να είναι τελικός, αφού το όριο να φαίνεται να ανεβαίνει αρκετά και να φτάνει τους 50+.

Απο τις υπόλοιπες 8 ομάδες το ευκολότερο θεωρητικά πρόγραμμα έχουν οι σχεδόν ισόβαθμοί Ποσεδώνας Μηχανιώνας (45), ο ΑΟ Χανιώτης (44), ο ΠΑΟΚ Κρηστωνης (43), αλλά και ο Ορεστης Ορεστιάδας (44), με τους Εβρίτες να παίζουν με ομάδες που έχουν υποβιβαστεί όπως οι Αναγέννηση Επανομής (εντός), Αετός Βαρβάρας (εκτός), Άρης Πετεινού (εντός) ματς που εαν πάρουν θα εδραιώσουν την παραμονή τους. Εαν όχι ίσως μπλέξουν αφού έχουν αγώνες με δυνατότερες ομάδες.

Δύσκολο πρόγραμμα έχει και ο Θερμαικός Θέρμης με τους τρεις πρωτοπόρους αλλά εύκολα ή δύσκολα θα κατακτήσει τους 7-8 βαθμούς που θέλει μέχρι το φινάλε. Αρκετά δύσκολο πρόγραμμα και ίσως το δυσκολότερο από όλους έχει ο Άρης Αβάτου που πέταξε 4 βαθμούς στην έδρα του με Χανιώτη και Ορεστιάδα, αφού έχει να αντιμετωπίσει ακόμα τους τρεις πρωτοπόρους που ωστόσο είναι αδιάφοροι και ομάδες με βαθμολογικό ενδιαφέρον πλην της Βέροιας την τελευταία αγωνιστική. Κομβικός θα είναι οι αγώνας στην έδρα του με την Δόξα Δράμας, με τους Ξανθιώτες να αναζητούν και αυτοί 6-7 βαθμούς ακόμα.

Σε αντίθεση με το Άβατο πάρα πολύ εύκολο πρόγραμμα έχει ο Απόλλων Παραλιμνιου που αυτή την στιγμή είναι η τελευταία ομάδα που σώζεται απ’ ευθείας και μπορεί να ανεβάσει το βαθμολογικό όριο ψηλά σχεδόν στους 50 βαθμούς. Κομβικό ματς για τους Σερραίους αυτό με την Νίκη Ευκαρπίας και τον Ορεστη Ορεστιάδας στην έδρα του.

Τέλος η Νίκη Ευκαρπίας που αυτή την στιγμή είναι στην θέση μπαράζ και στο +2 από την Δόξα Δράμας που έχει και το μειονέκτημα ότι έχει 6 αγώνες έναντι 7 της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Η Νίκη μετά την νέα εντός έδρας ισοπαλία μετα από αυτές με Βέροια και Δόξα Δράμας έχει και αυτή ένα σχετικά βατό πρόγραμμα σε σχέση με τους Δραμινούς, με 3 υποβιβασμένες ομάδες, 3 αδιάφορες και ένα πολύ σημαντικό με το Παραλίμνιο στις Σέρρες.

Από τα παραπάνω φαίνεται χωρίς τίποτα να αποκλείεται στις 7 τελευταίες αγωνιστικές, πως η μεγάλη μάχη θα δοθεί ανάμεσα σε Νίκη Ευκαρπίας και την Δόξα Δράμας για την 11η θέση που οδηγεί σε μπαράζ με την 11ο του 2ου ομίλου που αυτή την στιγμή βρίσκεται ο Εορδαικός Πτολεμαίδας με την μάχη την παραμονή και σε αυτόν τον όμιλο να έχει εμπλεκόμενες αρκετές ομάδες όπως η Ζάκυνθος του Τζατζανά, το Κιλελερ Λάρισας του Χασομέρη, τα Τρίκαλα, η Αναγέννηση Αρτας του Λισγάρα, ο Αστερας Πετρίτη του Γκασίδη, ο Θεσπρωτός του Ρότσα και η Θύελλα Κατσικά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10 ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ

4. ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ (45 βαθμοί- 6 αγώνες): Βέροια (εντός), Θερμαϊκός Θέρμης (εκτός), Άρης Αβάτου (εντός), Αναγέννηση Επανομής (εντός), Αετός Βαρβάρας (εκτός), Άρης Πετεινού (εκτός) ΠΡΟΒΛΕΨΗ:

5. ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (44 βαθμοί): ΠΑΟΚ Κρηστώνης (εκτός), Πανθρακικός (εντός), Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας (εκτός), Δόξα Δράμας (εντός), Νέστος Χρυσούπολης (εκτός), ΑΟ Καβάλα (εντός), Βέροια (εκτός).

6. ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ (44 βαθμοί): Πανθρακικός (εκτός), Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας (εντός), Δόξα Δράμας (εκτός), Νέστος Χρυσούπολης (εντός), ΑΟ Καβάλα (εκτός), Βέροια (εντός), Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας (εντός)

7. ΑΟ ΧΑΝΙΩΤΗΣ (44 βαθμοί): Αναγέννηση Επανομής (εκτός), Αετός Βαρβάρας (εντός), Άρης Πετεινού (εκτός), Απόλλων Παραλιμνίου (εντός), Νίκη Ευκαρπίας (εκτός), Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας (εκτός), Ορέστης Ορεστιάδας (εντός).

8. ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (44 βαθμοί- 6 αγώνες): Αναγέννηση Επανομής (εντός), Αετός Βαρβάρας (εκτός), Άρης Πετεινού (εντός), Απόλλων Παραλιμνίου (εκτός), Νίκη Ευκαρπίας (εντός), ΑΟ Χανιώτης (εκτός).

9. ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ (43 βαθμοί- 6 αγώνες): Άρης Αβάτου (εντός), Αναγέννηση Επανομής (εκτός), Αετός Βαρβάρας (εντός), Άρης Πετεινού (εκτός), Απόλλων Παραλιμνίου (εντός), Νίκη Ευκαρπίας (εκτός).

10. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (38 (βαθμοί): Άρης Πετεινού (εκτός), Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας (εκτός), Νίκη Ευκαρπίας (εντός), ΑΟ Χανιώτης (εκτός), Ορέστης Ορεστιάδας (εντός), ΠΑΟΚ Κρηστώνης (εκτός), Πανθρακικός (εντός)
————————————————————————————————————————————————————————————

11. ΝΙΚΗ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ (36 βαθμοί): Αετός Βαρβάρας (εκτός), Άρης Πετεινού (εντός), Απόλλων Παραλιμνίου (εκτός), Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας (εκτός), ΑΟ Χανιώτης (εντός), Ορέστης Ορεστιάδας (εκτός), ΠΑΟΚ Κρηστώνης (εντός))
————————————————————————————————————————————————————————————

12. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (34 βαθμοί- 6 αγώνες): ΑΟ Καβάλα (εντός), Βέροια (εκτός), Θερμαϊκός Θέρμης (εντός), Άρης Αβάτου (εκτός), Αναγέννηση Επανομής (εκτός), Αετός Βαρβάρας (εντός).

13. ΒΕΡΟΙΑ (27 βαθμοί): Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας (εκτός), Δόξα Δράμας (εντός), Νέστος Χρυσούπολης (εκτός), ΑΟ Καβάλα (εντός), Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας (εντός), Θερμαϊκός Θέρμης (εκτός), Άρης Αβάτου (εντός)