Γ’ Εθνική: Η ατυ«X»ία και τα δοκάρια σταμάτησαν το Άβατο κόντρα στον Ορέστη που έσπασε την εκτός έδρας κατάρα το 2024!

Λευκή ισοπαλία είχαμε στο Θρακιώτικο ντέρμπι που έγινε στο γήπεδο της Φελώνης ανάμεσα στον Άρη Αβάτου και τον Ορέστη Ορεστιάδας, αποτέλεσμα ικανοποίησε κυρίως τους φιλοξενούμενους που πήραν βαθμό εκτός έδρας μετά απο καιρό και έφερε τους δυο Θρακιώτες ισόβαθμους με 44 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 5′ ο Μαραγκός είχε σουτ που βρήκε το καθετο δοκάρι του Ναθαναηλίδη, με τον Ορεστη να απαντά στο 14′ με ωραία προσπάθεια του Ανδρεάδη που σουταρε αλλά η μπαλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 21′ το σουτ του Θεοδωρόπουλου πέρασε άουτ, ενω νέα προσπάθεια για τον Άρη στο 26′ με τον Βασιλάκη με σουτ δεν ανησύχησε τον Ναθαναηλίδη. Στο 33′ ο Ανδρεάδης και πάλι από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει, όπως και στο 41′ με το σουτ του να περνά δίπλα από το κάθετο δοκαρι του Σοφούλη. Στο 44′ ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ, όμως την κεφαλιά του Θεοδωρόπουλου την έδιωξαν οι αμυντικοί πάνω από την γραμμή.

Στο δεύτερο μέρος ο Ορέστης απείλησε με τον Πασχαλίδη με το Άβατο στο 52′ να έχει μια καλή φάση όταν από το έμμεσο φάουλ σε γύρισμα στον Ναθαναηλίδη ο Τσάπαρης σούταρε πάνω στο τείχος. Στο 56′ το σουτ του Βαφειάδη πέρασε άουτ, όπως στο 60′ το σουτ του Τσάπαρη. Ο Ορεστης απείλησε με κεφαλιά του Πασχαλίδη στο 61΄ενώ και στο 72′ ο Σπυρόπουλος από κοντά αστόχησε με σουτ μετά από ωραία κούρσα του Ανδρεάδη. Στο 78′ το φάουλ του Τσάπαρη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Ορέστη, ενώ στο 85′ ο Σοφούλης έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Οτεμπερη. Στο 87′ ο Αρης είχε τρίτο δοκάρι με τον Κοτόπουλο, με τους Ξανθιώτες να απειλούν στις καθυστερήσεις κεφαλιά του Κουτσούμπα που πέρασε άουτ μετά από φάουλ.

Καλύτερος ο Αρης που ήταν άτυχος με τα τρια δοκάρια και έτσι μετά από 3 ματς χωρίς νίκη και τις δυο λευκές ισοπαλίες στην έδρα του έφτασε τους 44 βαθμούς θέλοντας 5-6 ακόμα βαθμούς στα 7 ματς που απομένουν, έχοντας ένα δύσκολο ματς στην δύσκολη έδρα της Κρηστωνης.

Ισόβαθμος με 44 βαθμούς είναι και ο Ορεστης εαν υπολογίσουμε και το τρίποντο της επόμενης εβδομάδας με το Αγγελοχώρι που μετά από 5 σερί ήττες πήρε τον πρώτο του βαθμό εκτός έδρας το 2024. Πλέον οι Εβρίτες που παίζουν την χρονιά στην έδρα τους στους επόμενους 2 αγώνες, επικεντρώνονται αρχικά στον αγώνα με την Αλεξανδρούπολη για το κύπελλο Έβρου στις 20/3 και στις 31/3 με την Αναγέννηση Επανομης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιαννακός με βοηθούς τους Παντινίδης και Κλεισιάρη όλοι τους από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Σοφούλης, Λεωντσάκος, Κουτσούμπας, Βασιλάκης, Καρυπίδης, Θεοδωρόπουλος, Τσάπαρης, Παπαχρήστου (46′ Τενεκές), Χασάνογλου, Βαφειάδης, Μαραγκός (60′ Κοτόπουλος).

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ν. Ουσταμπασίδης): Ναθαναηλίδης, Ντόριαν Αρνις, Λογαράς, Τσιεγγελίδης, Ανδρεάδης (92′ Παπαδόπουλος), Πασχαλίδης, Σπυρόπουλος (80′ Τηλέγραφος), Οτέμπερης, Κούρτογλου (80′ Παπαγιαννίδης), Γκιντίδης, Δημητριάδης (80′ Άγγος).