Οι πιθανοί αντίπαλοι των πρωταθλητών στις ΕΠΣ της Θράκης στα μπαράζ ανόδου με βάση τις μέχρι σήμερα βαθμολογίες

Στην τελική ευθεία μπήκαν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα σε όλη την χώρα και στην Θράκη, με τους πρωταθλητές στο τέλος των πρωταθλημάτων να αγωνίζονται σε μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική.

Απο τις 7 Ενώσεις, μόνον οι τρεις πρώτοι θα ανέβουν στη Γ’ Εθνική. Μεταξύ τους θα κοντραριστούν σε ένα μίνι πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει τον Μάιο μεταξύ τους οι πρωταθλητές απο τον Εβρο εως και την Μακεδονια, δηλαδή την Θεσσαλονίκη.

Με αυτήν την αφορμή, το ThrakiSportS ρίχνει μια ματιά στους αλλους 4 νομούς μετά τη Θράκη μας, ώστε να δούμε ποιοι προηγούνται στις εκεί βαθμολογίες και είναι υποψήφιοι αντίπαλοι των δικών μας πρωταθλητών σε ΕΠΣ Εβρου, Θράκης και Ξάνθης (την πορεία στις οποίες παρακολουθούμε έτσι κι αλλιώς εκτενώς μέσα ακόμα και από τις live μεταδόσεις του ThrakiSportS):

Στην ΕΠΣ Έβρου η Ένωση Αλεξανδρούπολης μετά την νίκη της στο ντέρμπι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης έχει προβάδισμα 9 βαθμών και την ισοβαθμία 5 αγωνιστικές πριν το φινάλε των πλέι οφ και είναι κοντά στην κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος.

Στην ΕΠΣ Θράκης η οποία έχει καθυστερήσει αρκετά αφού απομένουν ακόμα… 9 αγωνιστικές, η περσινή πρωταθλήτρια Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου πριν το μεγάλο ντέρμπι κορυφής με την Δόξα Γρατινής την Τέταρτη έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα 5 βαθμών από την αντίπαλό της, 6 από την Αναγέννηση Παγουρίων και 9 από την Ελπίδα Σαπών. Λόγω των αρκετών αναβολών λόγω καιρού θα έχουμε αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές με οποία ομάδα αντέξει να κατακτήσει και το πρωτάθλημα.

Στην ΕΠΣ Ξάνθης 4 αγώνες πριν το τέλος ο Παύλος Μελάς Κουτσού βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 38 χρόνια και το 1986, με 46 βαθμούς και ακολουθεί η Βιστωνιδα με 40 αλλά και με αγώνα λιγότερο με το Δροσερό την Τετάρτη, ενώ 39 έχουν ο Ορφέας Ξάνθης και ο Ηρακλής Ζυγού που ψάχνουν ένα θαύμα για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Στην ΕΠΣ Σερρών ο Ηρακλής Αμμουδιάς 5 αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ είναι κοντά στο τρίτο σερί πρωτάθλημα, αφού έχει ένα σημαντικό προβάδισμα 8 βαθμών στο βαθμολογικό πίνακα έχοντας 18, με την Θύελλα Καμενικιων και την ΑΕ Χρυσού να έχουν μόλις 10, με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου και τον Πυθαγόρα Καλών Δένδρων να έχουν 9.

Στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας, 4 αγωνιστικές πριν το τέλος των play off στην πρώτη θέση βρίσκεται η ομάδα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με 37 βαθμούς,και ακολουθεί με 36 η ΑΕ Εύόσμου και την προτελευταία αγωνιστική παίζουν μεταξύ τους στην έδρα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Τρίτος στους 28 έμειναν οι Ακρίτες Συκεών και 26 έχει ο Παύλος Μελάς.

Στην ΕΠΣ Δράμας 4 αγώνες πριν το τέλος του πρωταθλήματος η Νεα Αμισός βρίσκεται στην πρώτη θέση με 50 βαθμούς και ακολουθεί με 48 η περσινή πρωταθλήτρια Δοξα Βώλακα και πίσω έχοντας λίγεε πιθανότητες με 44 ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου, με 43 η ΑΕ Καλαμπακίου και με 42 οι Πανδραμαικός και Προσοτσανη.

Τέλος στην ΕΠΣ Καβάλας 4 αγώνες πριν το τέλος στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Άρης Πηγών είναι κοντά στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος με 60 βαθμούς και ακολουθεί με 56 ο Βύρων Καβάλας. Στο 53 τρίτος έμεινε ο νεοφώτιστος Μακεδονικός Αγιάσματος των πολλών Ξανθιωτών που πέταξε πολλούς βαθμούς τον τελευταίο μήνα και μόνο μαθηματικά ελπίζει στο πρωτάθλημα.