Αήττητος ο Μάντζιος από Λουτσέσκου σε αναμετρήσεις ΠΑΟΚ και Άρη! Η συνολική τους προϊστορία σε 11 αγώνες από το 2015

Ο Άκης Μάντζιος έχει πάρει για τα καλά τον αέρα του Ραζβάν Λουτσέσκου απέναντι στον οποίο έχει χτίσει μια ξεχωριστή παράδοση που καλά κρατεί και συνεχίζεται.

Ο προπονητής του Άρη πανηγύρισε την Κυριακή την 5η νίκη του συνολικά κόντρα στον Λουτσέσκου και τρίτη ως προπονητής του Άρη, έχοντας ακόμα τέσσερις ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες από το μακρινό παρελθόν των δύο τεχνικών.

Ειδικά κόντρα στον ΠΑΟΚ τρέχει ένα αήττητο ρεκόρ με νίκες και ισοπαλίες χωρίς να έχει καταγράψει ακόμη ήττα απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο με προπονητή τον Λουτσέσκου κόντρα στον οποίο έχει ένα 3-2-0.

Ο Άκης Μάντζιος και ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρέθηκαν για ενδέκατη φορά σε αντίπαλους πάγκους το βράδυ της Κυριακής. Οι δύο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά τη σεζόν 2015-16 στις 29/11/2015 σε μια αναμέτρηση Λεβαδειακός – Ξάνθη 1-0 (φωτο), με τον Άκη Μάντζιο να βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας της Βοιωτίας και τον Ραζβάν Λουτσέσκου σε εκείνον της ακριτικής ομάδας. Για τον δεύτερο γύρο υπήρξε ισοπαλία 2-2 ανάμεσα σε Ξάνθη και Λεβαδειακό.

Το επόμενο ραντεβού τους ολοκληρώθηκε και πάλι με ισοπαλία, τη σεζόν 2017-18 στο Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ 0-0, ενώ το 2018-19 ως προπονητής του Πανιωνίου πλέον, ο Άκης Μάντζιος ηττήθηκε στην αναμέτρηση για το πρωτάθλημα στην Τούμπα με 3-0, αλλά οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου οι Κυανέρυθροι επικράτησαν με 2-1 στη Νέα Σμύρνη και αποκλείστηκαν στην παράταση με 4-2 στην Τούμπα, αφού στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε με 2-1.

Από τότε -27 Φεβρουαρίου 2019- έχουν βρεθεί αντιμέτωποι πέντε φορές μαζί με τη χθεσινή και ο απολογισμός είναι ο τρεις νίκες για τον Άκη Μάτζιο και δύο ισοπαλίες. Τη σεζόν 2021-22 επικράτησε με τον Άρη μέσα στην Τούμπα με 1-0, την επόμενη (2022-23) η αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε ισόπαλη 2-2 και αυτή τη σεζόν υπήρξε το ΠΑΟΚ – Άρης 0-0, το Άρης – ΠΑΟΚ 2-1 και η χτεσινή νίκη των κιτρινόμαυρων στην Τούμπα.

Συνολικά στις έντεκα αναμετρήσεις τους υπάρχουν πέντε νίκες του Άκη Μάτζιου, δύο νίκες του Ραζβάν Λουτσέκου και τέσσερις ισοπαλίες.