Συγκίνηση ως την Ορεστιάδα για τον ξαφνικό χαμό της Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον παγκόσμιο αθλητισμό, με την πρώην αθλήτρια των Βριλησσίων Ρούξι Ντουμιτρέσκου να αφήνει την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία μόλις 46 ετών.

Σοκ στον κόσμο του βόλεϊ και γενικότερα στον παγκόσμιο αθλητισμό, με την άλλοτε αρχηγό του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ γυναικών, Ρούξι Ντουμιτρέσκου, να αφήνει την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 46 ετών, όπως γνωστοποίησε γνωστό η ρουμανική ομοσπονδία βόλεϊ.

Aναμεσά τους και η εβρίτισσα διεθνής με καταγωγή από τη Νέα Βύσσα Μαρία Καρδαμανίδου η οποία υπήρξε συμπαίκτρια της Ρούξι στα Βριλήσσια το μακρινό 2001 θέλησε να την αποχαιρετήσει με ένα ξεχωριστό μήνυμα γράφοντας:

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΡΟΥΞΑΝΤΡΑ ΜΑΣ… R.I.P.

Η Ντουμιτρέσκου γεννήθηκε στο Γκαλάτι της Ρουμανίας στις 20 Απριλίου 1977 και σε ηλικία 20 ετών άρχισε την καριέρα της στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα των Βριλησσίων (1997-2003), για να πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι του 2003 στον Παναθηναϊκό όπου πραγματοποίησε μία μυθική καριέρα που την έκανε μία από τις σπουδαιότερες βολεϊμπολίστριες που έχουν παίξει στη χώρα μας.

Με τις πράσινες αγωνίστηκε από το 2003 μέχρι και το 2010 και σε αυτό το διάστημα κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και ήταν φιναλίστ το 2009 στον τελικό του CEV Challenge Cup, με την Ρουμάνα αθλήτρια να γίνεται αρχηγός του τριφυλλιού και να βλέπει τη φανέλα με το όνομά της και το Νο9 στην πλάτη να αποσύρεται, ως ένδειξη σεβασμού του Παναθηναϊκού για την τεράστια προσφορά της στο σύλλογο.

Πέρα από την πλούσια τροπαιοθήκη της σε συλλογικό επίπεδο, μεγάλη στιγμή για την Ρούξι Ντουμιτρέσκου ήταν η παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, με την Ρουμάνα να έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα και να φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο από το 2004 μέχρι και το 2009.

Ήταν παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον Ολυμπιονίκη του τάεκβοντο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 2 χρόνια και απέκτησαν έναν γιο, τον Φίλιππο.

Το ζευγάρι είχε χωρίσει και η 46χρονη τα τελευταία χρόνια να ζούσε μόνιμα στη Ρουμανία όπου είχε ακαδημία βόλεϊ.