Super League 2: Διπλό σωτηρίας του φορμαρισμένου Καμπανιακού του Αμανατίδη κόντρα στην πρώην ομάδα του! Ανακοίνωση για την διαιτησία Κακουλίδη από τον Μακεδονικό

Την πρώτη ήττα εντός έδρας σημείωσε ο Μακεδονικός στην αναμέτρηση για τη προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κόντρα στον Καμπανιακό του Γιώργου Αμανατίδη με 0-1 που ανέπνευσε βαθμολογικά.

Όπως αναφέρει το σάιτ του Μακεδονικού η αναμέτρηση κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από νωρίς, όταν στο 3ο λεπτό ο Θρακιώτης διαιτητής Κακουλίδης καταλόγισε πέναλτι σε απόκρουση του Μπουλάτοβιτς με τον ώμο, με το «στρατόπεδο» των «πρασίνων» να εξεγείρεται! Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Γιουκούδης πετυχαίνοντας το νικητήριο γκόλ (5′).

Μάλιστα, μέσα στο επόμενο διάστημα, με τους γηπεδούχους σαστισμένους, ο Καμπανιακός είχε δύο πολύ σημαντικές φάσεις για να διπλασιάσει τα τέρματα του με τον Γιουκούδη και τον Φροσύνη (8′ και 19′) να αστοχούν απο πολύ πλεονεκτική θέση. Έχοντας τη κατοχή της μπάλας, ο Μακεδονικός έγινε σταδιακά πιο επικίνδυνος, απειλώντας με το χλιαρό σούτ του Ζαφειράκη (31′) και με το πλασέ του Χάσεκ (44′) το οποίο κόντραρε πάνω στους αμυντικούς.

Από την έναρξη του, το δεύτερο ημίχρονο επεφύλασσε συγκινήσεις, με τον Ζαφειράκη να σπαταλά μια σπουδαία στιγμή από αντεπίθεση στο 48′, επιλέγοντας να σουτάρει από απόσταση χωρίς να ανησυχήσει τον Γιακουμή. Στο 50′ ακυρώθηκε γκολ στον Καμπανιακό ως οφσάιντ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πόζογλου ο Παπαστεριανός κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι, γύρισε την μπάλα κι ο Μάνιος την έβαλε στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτήν την απόφαση στον Κακουλιδη. Με τον Μακεδονικό να ανεβάζει τις γραμμές του και να ρισκάρει για το γκόλ της ισοφάρισης, ο Καμπανιακός βρήκε δυο πολύ μεγάλες φάσεις στη μετάβαση τις οποίες σπατάλησαν Ταΐρης και Σαρβανίδης (76′ και 90).

Αναζητώντας το γκόλ που θα τον έστελνε στα πλει οφ ο Μακεδονικός άγγιξε το 1-1 με τα σούτ των Σιμόνι και Λεωνιδόπουλου μέσα απο τη περιοχή στις καθυστερήσεις. Το πρώτο κατέληξε άουτ, ενω στο δεύτερο χρειάστηκε η επέμβαση του Γιακουμή.

Το τελικό 0-1 αφαιρεί απο τον Μακεδονικό την αίγλη μιας αήττητης εντός έδρας σεζόν έχοντας ωστόσο μόλις 2 νίκες και …8 ισοπαλίες, αλλά κυρίως δίνει παράταση στον αγώνα του για να εξασφαλίσει μια θέση στα πλέι οφ. Στη τελευταία αγωνιστική απέναντι στην ΑΕΚ Β «οι πράσινοι» διατηρούν τη τύχη στα χέρια τους, αφού έστω και με 1 βαθμό θα τερματίσουν στη 5άδα, χωρίς να χρειάζεται να εξαρτώνται από το αποτέλεσμα του διώκτη τους, ΠΑΟΚ Β, που υποδέχεται τη Νίκη Βόλου. Από την άλλη ο Καμπανιακός του βελτιωμένου Γιώργου Αμανατίδη με το τέταρτο διπλό του έφτασε στους 23 βαθμούς, παρέμεινε 5 αγώνες αήττητος και την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί την Καρδίτσα, μπαινοντας μετά στα πλέι άουτ με στόχο την παραμονή κόντρα κυρίως στον Αιολικό και την Κοζάνη.

Για τον Μακεδονικό του Μαλεζά δεν αγωνίστηκαν οι Τσιλιγγίρης και Χασάνογλου, ενώ ο πρώην κόουτς του Πανθρακικού Γιώργος Αμανατίδης κόντρα στην μέχρι πέρσι ομάδα του ξεκίνησε βασικούς τα αδέρφια Καθάριου, τον πρωην πορτιέρε του ΑΟΞ Γιακουμή.

Διαιτητης ήταν ο Χρήστος Κακουλίδης από την ΕΠΣ Θράκης με βοηθούς τους Καβαλιώτες Καρασαββαίδη και Σακάλογλου.

Ο Μακεδονικός εξέδωσε και ανακοίνωση για το γκολ στο 5′ του Καμπανιακού αλλά… ξέχασε να αναφέρει για το ακυρωμενο της ομάδας της Χαλάστρας: Συγκλονιστικά λάθος απόφαση του διαιτητή Κακουλίδη που βλέπει χέρι σε απόκρουση του Μπουλάτοβιτς με τον ώμο και στέλνει τον Καμπανιακό στο σημείο του πέναλτι! Ο Γιουκούδης ανοίγει το σκορ, 0-1… Άλλη μια τραγωδία με τον Μακεδονικό στην θέση του θύματος απέναντι στις ορέξεις του κάθε εντεταλμένου… Τι άλλο μας περιμένει άραγε…