Super League: Με δύο ασίστ Μάνταλου σπουδαία νίκη ανατροπής της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα στην Αγιά Σοφιά

Η ΑΕΚ συνέχισε το σερί της με ανατροπή στην ανατροπή κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας με 4-2 στην OPAP Arena για την 25η αγωνιστική της Super League.

Ο Σιμάνσκι έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση, όμως οι Ηπειρώτες το έφεραν τούμπα πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους χάρη στα γκολ των Σομποτσίνσκι και Τζίμα. Στο δεύτερο μέρος όμως η ΑΕΚ έφερε τούμπα το ματς χάρη στα δύο γκολ του Πόνσε και ένα του Λιούμπιτσιτς το δεύτερο.

Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό με τον Σιμάνσκι. Ο Άμραμπατ τον τροφοδότησε και ο Πολωνός με προβολή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας.

Ο ΠΑΣ απάντησε στο 35′. Ο Τσαούσης εκτέλεσε το φάουλ, ο Τζίμας πήρε την κεφαλιά και ο Σομποτσίνσκι με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους το έφερε τούμπα. Ο Λεό τροφοδότησε τον Τζίμα, αυτός έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας του Στάνκοβιτς.

Η Ένωση έφερε το ματς στα ίσια με τον Πόνσε. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Αργεντινός φορ με ωραίο άλμα και κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ανατροπή ήρθε πέντε λεπτά μετά, ξανά από στατική φάση. Ο Ελίασον εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Λιούμπιτσιτς με κοντινή προβολή (μετά από κεφαλιά πάσα του Χατζισαφί) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το τρίποντο για την ΑΕΚ κλείδωσε ο Εσέκιελ Πόνσε στο 79ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου ο Αργεντινός φορ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο υπάρχουν υποψίες ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πόνσε, μια φάση που δεν ελέγχθηκε από το VAR.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (57′ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Χατζισαφί, Πήλιος (78′ Μήτογλου), Σιμάνσκι (57′ Γιόνσον), Πινέδα, Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ (57′ Μάνταλος), Γκαρσία (46′ Πόνσε).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης, Σόρια, Τσαούσης, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Λιάσος, Τζίνο (84′ Μπεγκάλα), Ντεμίρ (64′ Τούτου), Ροσάλες (75′ Κόντε), Τζίμας (75′ Πανάγου), Λεό (84′ Κύρκος).