Γ’ Εθνική: Τα βλέμματα στην Κομοτηνή για την «μάχη» από τα παλιά του Πανθρακικού με την Δόξα Δράμας, δύσκολοι αγώνες για Ορεστιάδα και Άβατο, «τελικός» για Βέροια (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 24η αγωνιστική που άνοιξε αυλαία το ¨Σάββατο με το διπλό σωτηρίας της Ευκαρπίας επί του Θερμαϊκού και περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 1ο όμιλο, με την μάχη της παραμονής να φουντώνει και τις ομάδες της Θράκης λίγο ή πολύ να ξέρουν που πατούν 11 αγώνες πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός (52 βαθμοί) θα δώσει έναν πολύ δύσκολο αγώνα κόντρα στην Δόξα Δράμας (25 βαθμοί) που διανύει ίσως την χειρότερη σεζόν της ιστορίας της αφού κινδυνεύει με υποβιβασμό για πρώτη φορά στο ερασιτεχνικό της Δράμας. Οι Δραμινοί μετά και το διπλό της Ευκαρπίας στην Θέρμη θέλουν στα επόμενα ματς βαθμό ή βαθμούς ωστόσο κόντρα στον Πανθρακικό η αποστολή της είναι αρκετά δύσκολη. Οι Κομοτηναίοι με τον Βάσκο που επιστρεφει στην αποστολή αλλά χωρίς τους Ιβάν και Γιαννακιτζίδη, θέλουν το τρίποντο στο ΔΑΚ ώστε να πάνε την επόμενη εβδομάδα με άλλη ψυχολογία στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης στην Χρυσούπολη κόντρα στον Νέστο ώστόσο στην έδρα τους φέτος έχουν πετάξει πολλούς βαθμούς (11) σε αντίθεση με εκτός έδρας. Πέρυσι οι Δραμινοί κέρδισαν με 1-2 στην Κομοτηνή. Οι στοιχηματικές δίνουν πρώτο σημείο τον άσο (από 1,4 εως 1,6) με το διπλό να παίζεται από έωας και 7 στην bet365. Στο πρώτο γύρο στην Δράμα ο Πανθρακικός επικράτησε με 1-2.

Πολύ δύσκολη αποστολή έχει και ο Ορέστης (39 βαθμοί) που μετά το εξάσφαιρο χαστούκι στην Χρυσούπολη από τον δευτερο Νέστο που ήταν η βαρύτερη ήττα της ιστορίας του, θα φιλοξενήσει την βέβαια πρωταθλήτρια Καβάλα (64 βαθμοί) με στόχο να επιβεβαιώσει πως στην έδρα του μπορεί να βάλει δύσκολα σε οποιδήποτε. Το 2024 ωστόσο οι Εβρίτες δεν τα πάνε καλά, έχασαν το αήττητο στην έδρα τους ενώ μετράνε και πολλές σερί ήττες (4) εκτός έδρας. Η Καβάλα που κέρδισε με 5-1 στην έδρα της τον Ορεστη, μετρά 10 σερί νίκες και για αυτό είναι το απόλυτο φαβορί στις στοιχηματικές με 1,15 με τον άσο να παίζεται στο…13 και την ισοπαλία στο 6 (stoiximan).

Στην Ξάνθη και στην Φελώνη θα αναμετρηθού οι δυο από τις παλιότερες ομάδες της κατηγορίας μεζί με την Χρυσούπολη ο ‘Αρης Αβάτου (39 βαθμοί) με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου (31 βαβμοί) με τις δυο ομάδες να θέλουν την νίκη για διαφορετικούς λόγους. Ο Αρης για να συνεχίσει το ρεκόρ νικών φτάνοντας της στις 8 αφού έχει εξασφαλίσει την σωτηρία του, ενω οι Σερραίοι μετά και το διπλό της Ευκαρπίας θέλουν το τρίποντο αφού έχουν μόλις 1 σε 11 ματς. Αυτό θα είναι το 12ο ματς των δυο ομάδων και το 6ο στην Ξάνθη με τον Άρη να εχει 2 νίκες, 2 ήττες και μια ισοπαλία και τέρματα 6-6 (συνολικά με τον Απόλλωνα ο Άρης έχει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες με 10-15 τέρματα). Οι στοιχηματικές δίνουν φαβορί το Άβατο με αποδόσεις από 1,7 έως 2 με το διπλό να φτάνει στο 4,5 στην bet365. Στο πρώτο γύρο 3-0 νίκησε το Παραλίμνιο.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ Κρηστωνης με τον Νέστο Χρυσούπολης και της Χανιώτης με την Βέροια. Ανευ αγώνα τρίποντο θα πάρει ο Πετεινός με το Αγγελοχώρι. Ακόμα έχουμε στο πρόγραμμα Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας και Αναγέννηση Επανομής – Αετός Βαρβάρας.

Το πρόγραμμα (24η αγωνιστική, Κυριακή 25/2/2024, 15:00)
Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας
Αναγέννηση Επανομής – Αετός Βαρβάρας
Πανθρακικός – Δόξα Δράμας
ΠΑΟΚ Κρηστώνης – Νέστος Χρυσούπολης
Άρης Αβάτου – Απόλλων Παραλιμνίου
Ορέστης Ορεστιάδας – ΑΟ Καβάλα
ΑΟ Χανιώτης – Βέροια
Θερμαϊκός Θέρμης – Νίκη Ευκαρπίας 0-1
Κεραυνός Αγγελοχωρίου – Άρης Πετεινού 0-3 α.α.