Με υψηλές παρουσίες και βραβεύσεις η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην ΕΠΣ Θράκης (+photos)

Μετά από κάποια χρόνια λόγω Covid πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση Κοπής της Βασιλόπιτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης με πολλά σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού και τοπικού ποδοσφαίρου.

Εκεί βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο οποίος ρωτήθηκε για αρκετά θέματα όπως έγραψε το ThrakiSportS σε προηγούμενο άρθρο στην αρχή της εκδήλωσης.

Ακόμη εκεί ήταν πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Βασίλης Γκαγκάτσης, ο Γενικός Διευθυντής Τμημάτων Υποδομής και Ανάπτυξης του ΠΑΟΚ αλλά ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές κ. Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος που ευχήθηκε άνοδο του χρόνου στον Πανθρακικό αφού φέτος στηρίζει την Καβάλα και αναπλήρωσε τον Μάκη Γκαγκάτση που βρισκόταν στην Ελβετία για την κλήρωση του ΠΑΟΚ.

Ακόμα ο κάτοικος πλέον Κομοτηνής ο βετεράνος διεθνής επιθετικός ΑΕΚ και Αρη Βασίλης Δημητριάδης, οι πρόεδροι των ΕΠΣ της Θράκης Έβρου Παντελής Χατζημαρινάκης και Ξάνθης Γιάννης Δαλακούρας, αλλά Καβάλας, Δράμας, Κιλκίς και Χαλκιδικής και σχεδόν σύσσωμη η ποδοσφαιρική κοινότητα της Ροδόπης.

Στην εκδήλωση παρότι είχε πλήθος κόσμου, δεν είχε ζωντανή μουσική λόγω σεβασμού στη μνήμη του 14χρονου Θάνου Κοτσίδη που χάθηκε πρόσφατα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος στάθηκε στα οφέλη του αθλητισμού. παρόντες και οι βουλευτές Ροδόπης Στυλιανίδης, Ιλχάν και Φερχάτ.

Συνολικά έγιναν 22 βραβεύσεις σε ανθρώπους του χώρου. Συγκεκριμένα, για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο της χώρας αλλά και την υποστήριξη τους στις δράσεις της ΕΠΣ Θράκης τιμήθηκαν οι Παναγιώτης Μπαλτάκος, Βασίλης Γκαγκάτσης και αν και απών ο Μάκης Γκαγκάτσης με παρελθόν και στον Πανθρακικό.

Βραβεύτηκαν ακόμα οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Θανάσης Ντίνας και Βλάσης Καζάκης και ο ενεργεία Ροδοπίτης μέσος του Απόλλωνα Πόντου Χουσεϊν Μουμίν, ενώ και οι παράγοντες Γιώργος Λιάγκης (Προσκυνητες), Χρήστος Μαυρόπουλος (Ελπίδα Σαπών), Μεχμέτ Μεχμέτ, Βασίλης Τοπαλίδης (Πόντος Κομοτηνής), Κωνσταντίνος Τσιμπούκας (Δόξα Γρατινής), Μουσταφά Χουσείν και από το χώρο της διαιτησίας οι Λάζαρος Ασμανίδης, Παναγιώτης Γαντζίδης και διεθνής διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης που αν και δεν ανήκει πλέον στην ΕΠΣ Θράκης πάντα θεωρείται μέλος της.

Ακόμα βραβεύτηκαν για τις επιτυχίες τους στην ΕΠΣ Θράκης:

Η πρωταθλήτρια Α΄ ΕΠΣ Θράκης Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, που βραβεύτηκε δις, μια γιατί κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή για 5η φορά στην ιστορία της, ενώ πήρε και το βραβείο Fair Play ως η ομάδα με την καλύτερη συμπεριφορά εντός αγωνιστικού χώρου και αυτήν που δεν δέχθηκε καμία κόκκινη κάρτα σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Η πρωταθλήτρια Β΄ ΕΠΣ Θράκης Δύναμη Αμαράντων, που πραγματοποίησε μία πολύ σταθερή πορεία και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή συγκεντρώνοντας συνολικά 62 βαθμούς.

Ο κυπελλούχος ΕΠΣ Θράκης Πανθρακικός για 12η φορά στην ιστορία του, επικρατώντας της Ελπίδας Σαπών στον τελικό με 2-0. Όλοι όσοι μίλησαν, στάθηκαν στη σημασία της ανοδικής πορείας του Πανθρακικού στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της πόλης με την ευχή να φτάσει ξανά μέχρι τη Super League.

Βραβεύτηκε ακόμα η Πρωταθλήτρια ομάδα Κ14 της ΕΠΣ Θράκης, ο ΠΑΟΚ Κομοτηνής η οποία μετέπειτα κατέκτησε μάλιστα και το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Ο πρώτος σκόρερ της Α΄ ΕΠΣ Θράκης αναδείχθηκε ο Ημαθιώτης μεσοεπιθετικός Κώστας Τρούπκος της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου, ο οποίος ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της εξαιρετικής πορείας της , σημειώνοντας συνολικά 23 τέρματα.

Ο πρώτος σκόρερ της Β΄ ΕΠΣ Θράκης αναδείχθηκε ο Ακίν Τσερκέζ του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου, ο οποίος σημείωσε συνολικά 36 τέρματα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση των σωματείων για δώρα και συγκεκριμένα 100 ευρώ κέρδισαν ΠΑΟ Κοσμίου και Ατσάλι Αρχοντικών ενώ μία διαιτησία δώρο κέρδισαν Αναγέννηση Παγουρίων και Ηρακλής Νέας Καλλίστης. Οι ακαδημίες που κέρδισαν από 5 μπάλες ήταν του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή Νέας Καλλίστης.

Oi φωτογραφίες είναι από το Περισκόπιο.