Ατομικό ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό Ανδρών – Γυναικών ο Κούγκουλος με το καλημέρα της διοργάνωσης «Φάρος – Ελενα Σαΐρη»

Η κολυμβητική διοργάνωση «Φάρος – Ελενα Σαΐρη» ξεκίνησε την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη, συγκεντρώνει όλα τα κολυμβητικά βλέμματα μετά το Παγκόσμιο της Ντόχα και από το πρώτο κιολας αγωνισμα του προγράμματος προέκυψε όριο για μια από τις κορυφαίες αθλητικές εκδηλώσεις του 2024 και μάλιστα για Θρακιώτη.

Στους Πανελλήνιους Χειμερινούς Αγωνες του περασμένου Δεκεμβρίου ο Τάσος Κούγκουλος του ΝΟΑ είε κολυμπήσει πολύ κοντά στο όριο των 50 μέτρων ύπτιο για το Ευρωπαϊκο Πρωταθλημα του Βελιγραδίου. Το όριο είναι 25.41 και ο Αλεξανδρουπολίτης είχε καταγράψει στο ΟΑΚΑ 25.43.

Στην διεθνή διοργάνωση «Φάρος – Ελενα Σαΐρη» που ξεκίνησε στο κολυβητήριο της Αλξανδρούπολης, ο Κούγκουλος σημείωσε ήδη από τον προκριματικό 25.19, συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ (25.42 από την περσινη διοργάνωση) και φυσικά εξασφάλισε το όριο για τη συμμετοχή του στο Βελιγράδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου έχουν ήδη εξασφαλίσει παρουσία στα 50 μέτρα ύπτιο και οι Απόστολος Χρήστου και Βαγγέλης Μακρυγιάννης, οι οποίοι ως γνωστόν έχουν πιάσει όρια στα 100 μέτρα και για τους Ολυμπιακους Αγωνες στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει ανακοινώσει η LEB, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι το διάστημα 10-23 Ιουνίου του 2024 και θα αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία πρόκρισης για ευρωπαιους κολυμβητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενάμισι μήνα μετά.