Γ’ Εθνική: Επαγγελματική νίκη του Πανθρακικού στην Μηχανιώνα με λατινοαμερικάνικη σφραγίδα! (+photos)

Σε έναν αγώνα με ελάχιστες φάσεις παρά τον καταπληκτικό καιρό για ποδόσφαιρο στο γήπεδο της Μηχανιώνας και με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα ο Πανθρακικός πήρε μια επαγγελματική νίκη επί του τοπικού Ποσειδώνα με 0-2 και παρέμεινε στο κατόπι του δεύτερου Νέστου Χρυσούπολης 11 αγώνες πριν το φινάλε του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ο Πανθρακικός που κατέβηκε χωρίς τον σκόρερ του Χρήστο Βάσκο που ήταν άρρωστος, κατέβηκε στην επίθεση με τους Μπρουνο, Παχούμη και Ρουμπιέ να αλλάζουν συχνά θέσεις, με τους δυο τερματοφύλακες να είναι θεατές της αναμέτρησης στο πρώτο ημίωρο. Στην πρώτη καλήφάση του αγωνα στο 30′ ο Ιβάν Σάντος που είναι σε καταπληκτικη κατάσταση μόνος μετά από κόρνερ έκανε το 0-1 σκοράροντας για τεταρτη φορά φέτος. Στο 35′ ο Παχούμης έφυγε μετά από ωραία μπαλιά σε αντεπίθεση αλλά οι αμυντικοί εβαλαν την κόντρα και έκοψαν τον νεαρό μεσοεπιθετικό του Πανθρακικού. Στο 42′ ο Ιβάν και πάλι απείλησε αλλά το σουτ του από καλή θέση στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ. Στο 45′ μετά από φάουλ του Μπρούνο ο Λαρεα εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας και από κοντά έκανε το 0-2 με το τρίτο του φετινό τέρμα.

Και στο β’ μέρος οι παίκτες του Μαραντά με σωστή τακτική και χωρίς ρίσκα δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους φανερά επηρεασμένοι από τα γεγονότα στην Κρηστώνη και την εκεί ήττα τους δεν θύμιζαν την ομάδα που είχε 8 νίκες το προηγούμενο δίμηνο παρά τις αλλαγές του Ζαζόπουλου με εξαίρεση στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η πρώτη τους μεγάλη φάση στο ματς έγινε στο 86’όταν ο Γιαννούσης από καλή θέση νικήθηκε από τον παιτέρη, ενώ στο 89’κεφαλιά του Τσαλουκίδη που πέρασε άουτ. Οι Ψαράδες έφτασαν κοντά στο γκολ της τιμης στο 93′ και πάλι με τον Γιαννούση αλλά ο Παιτερης έδειξε την κλαση του αφού εκτινάχθηκε εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν.

Με την ένατη εκτός έδρας νίκη του σε 11 ματς ο Πανθρακικός έφτασε τους 52 βαθμούς και βρίσκεται στο -5 από τον δεύτερο Νέστο Χρυσούπολης και στο -12 από την πρωτοπόρο Καβάλα τους οποίους θα αντιμετωπίσει σε δυο και τρεις αγωνιστικές. Νωρίτερα θα φιλοξενήσει σε ενα σπουδαίο ντερμπι την Δόξα Δράμας που καίγεται για βαθμούς. Από την άλλη ο Ποσειδώνας έμεινε πέμπτος με 39 βαθμούς και την αγωνιστικη θα φιλοξενλησει την ουραγό Αγία Μαρίνα.

Διαιτητής ήταν ο Τσάνης (ΕΠΣ Κοζάνης) με βοηθούς τους Αρέστη (ΕΠΣ Πέλλας) και Τραούδα (ΕΠΣ Πιερίας).

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ (Ζαζόπουλος): Τεντζέρης, Γιαννουσης, Νικολαΐδης (63′ Χατζηβασιλειάδης), Λαγόντζος, Τόσκος (63′ Καλλίδης), Τσαπακίδης, Σαλιάρης, Κωστίκος (72′ Παγκος), Κάκκο (80′ Ζαφειριαδης), Τσιπούρας, Τεμερτζόγλου (63′ Μαρμαρίδης)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μαραντάς): Παϊτέρης, Κωσταρέλης, Καλογρανάς (91′ Χιντζίδης), Πεχλιβανόπουλος (72′ Βελή Χακάν), Σαπνάρας, Λαρέα, Ιβαν Σίλβα, Γκουτσίδης, Μπρούνο Χαλκιαδάκης (91′ Τελιος), Παχούμης (60′ Γιαννακιτζίδης), Ρουμπιές