Κύπελλο Ελλάδος: Πέταξε εκτός τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «8» ο Άθλος Ορεστιάδας

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για 2η συνεχόμενη χρονιά προκρίθηκε ο Άθλος Ορεστιάδας.

Στον αγώνα του Κατσάνειου για την 1η αγωνιστική της Γ’ φάσης της διοργάνωσης οι αθλητές του Κριστιάν Τσιτιγκόϊ, υπερβάλλοντας εαυτούς, νίκησαν την κόπωση αλλά και τους σκληροτράχηλους γηπεδούχους και με 3-1 σετ “σφράγισαν” ξανά την συμμετοχή τους στους “8” του θεσμού.

Ο Άθλος Ορεστιάδας με την ίδια σύνθεση που «στρίμωξε» χθες στο “Παλατάκι” τον ΠΑΟΚ, με τον Κολομβιανό Λέινερ Απόνζα Καραμπαλί βασικό διαγώνιο αντί του Βραζιλιάνου Ρενάν Μπουιάτι, όντας ανώτερος σε όλους τους τομείς και “χτίζοντας” σχεδόν από τα μισά των σετ μία διαφορά ασφαλείας προηγήθηκε από νωρίς 2-0 ( 25-20, 25-12) σετ του Ηρακλή.

Στο 3ο σετ οι Θεσσαλονικείς, που διεκδικούν με αξιώσεις στην Pre League την άνοδό τους στην Volleyleague, με τη στήριξη του κόσμου τους και με βασικό ακραίο τον έμπειρο Δ. Εφραιμίδη αντί του νεαρού Ρούσσου, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη και την κόπωση των παικτών του Άθλου, μείωσαν σε 2-1 (25-20, 25-12, 22-25) σετ.

Στο τελευταίο σετ, που ήταν και το πιο αμφίρροπο έγινε μεγάλη μάχη καθώς οι δύο ομάδες επιστράτευσαν όλες τους τις δυνάμεις. Ο Ρουμάνος τεχνικός του Άθλου Κρίστιαν Τσιτγκόϊ με βασικό λίμπερο τον Βαγγέλη Διαμαντίδη αντί του Συναδινού έδειξε αποφασισμένος να «καθαρίσει» το ματς, για να μην μπλέξει και ο Άθλος προηγήθηκε με 7-3 και 10-6. Οι «κυανόλευκοι» δεν τα παράτησαν, πίεσαν και έφτασαν σε απόσταση αναπνοής, 16-15. Ο Απόνζα έδωσε “αέρα” τριών πόντων 21-18 στην ομάδα της Ορεστιάδας, που παρά την ισοφάριση των γηπεδούχων σε 23-23, έφτασε σε σετ μπολ, 24-23. Ο Καναδός Τζάκμαν ισοφάρισε 24-24 για τους γηπεδούχους, αλλά ο συμπατριώτης του Χάτσεσον έδωσε μια ακόμη ευκαιρία στην ομάδα του Άθλου να τελειώσει το ματς, που πέρασε όμως ανεκμετάλλευτη, 25-25. Τελικά ο Άθλος με παράβαση των γηπεδούχων στο φιλέ και άουτ πλασέ Φρίζεν πανηγύρισε μέσα στη Θεσσαλονίκη με 27-25 και 3-1 σετ τη νίκη-πρόκριση για 2η σερί χρονιά στις 8 κορυφαίες ομάδες του θεσμού.

Τα σετ: 1-3 (20-25, 12-25, 25-22, 25-27)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Παναγιώτης Τσότρας): Τζάκμαν, Φρίζεν, Ηλίας, Σταθέλος, Χήρας, Ρούσος, Εφραιμίδης Ν. (λ), Εφραιμίδης Δ., Σταυρόπουλος, Φραγκουλίδης.

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Κρίστιαν Τσιτιγκόι): Κιν, Χάτσεσον, Μπέικ, Καραμπαλί, Κωνσταντινίδης, Ράμος, Συναδινός (λ), Διαμαντίδης (λ), Τσέλιος, Μποζίδης Π..