ΕΠΣ Θράκης: Εμπάργκο των διαιτητών στον Πόντο Θρυλορίου και αδυναμία ορισμού δηλώνει η Επιτροπή Διαιτησίας – Εντονη αντίδραση του σωματείου

Στην απόφαση να μην ορίζονται εφεξής διαιτητές σε όλους τους αγωνας του Πόντου Θρυλορίου προχώρησε το σώμα των διαιτητων της ΕΠΣ Θράκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του σωματείου.

Η απόφαση έρχεται ως αφορμή της ανακοινωσης του σωματείου για την διαιτησια στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με την Δόξα Γρατινής. Μετά από την απόφαση αυτή, η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης δηλώνει αδυναμία να ορίσει διαιτητες για όλα τα εντός και εκτος έδρας παιχνίδια της ομάδας.

Η ανακοινωση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης:

Στην εκπαιδευτική συγκέντρωση των διαιτητών που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5/2/2024 αποφασίστηκε με ομόφωνη απόφαση του σώματος των διαιτητών, προφορικώς και γραπτώς, να δηλώσουμε κώλυμα συμμετοχής μας σε αγώνες της ομάδας ΠΟΝΤΟΣ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον συνάδελφο διαιτητή, διότι σύμφωνα με τις πρόσφατες αναρτήσεις που έγιναν εις βάρος του, προσβάλλουν και θίγουν το ήθος την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα του συνάδερφου διαιτητή μας.
Να τονίσουμε ότι παρόμοια συμπεριφορά είχε συμβεί με το ίδιο σωματείο και παράγοντα, σε προγενέστερη αγωνιστική περίοδο σε άλλον διαιτητή μας.
Το σώμα των διαιτητών θα τηρήσει την ίδια στάση σε μελλοντικά παρόμοια γεγονότα από οποιοδήποτε σωματείο ή παράγοντα ομάδας και αν προέλθουν τέτοιου είδους ανακοινώσεις που θίγουν προσωπικότητες και δεν είναι σε αθλητικά πλαίσια. « Το ποδόσφαιρο παίζετε εντός των αγωνιστικών γραμμών. Παιχνίδια δηλώσεων και εντυπώσεων στην πλάτη των διαιτητών δεν θα το επιτρέψουμε καθώς δεν συμβαδίζει με την αθλητική παιδεία που πρεσβεύει το ποδόσφαιρο.»
ΣΩΜΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Μετά από την απόφαση αυτή των διαιτητών η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ της ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ από την επόμενη αγωνιστική αδυνατεί να ορίσει διαιτητές της δύναμής της στα ΕΝΤΟΣ και ΕΚΤΟΣ έδρας παιχνίδια του σωματείου ΠΟΝΤΟΣ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ»

Μετά την ανακοινωση της Επιτροπής Διαιτησίας ακολούθησε η ακόλουθη ανακοινωση του Συνδέσμου Διαιτητών:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΘΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Θράκης έχοντας υπόψη του την ανακοίνωση του σώματος των διαιτητών περί αποχής προσφοράς υπηρεσίας στο σωματείο ΠΟΝΤΟΣ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ για τους λόγους που αναφέρονται σ΄ αυτήν
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Συμπαραστεκόμαστε στη δίκαιη απόφαση τους γιατί ο εν λόγω παράγοντας αυτού του σωματείου κατά επανάληψη προσβάλλει την αξιοπρέπεια των διαιτητών μας με ύβρεις και συκοφαντίες που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο.
Δηλώνουμε ομόφωνα ότι θα είμαστε στο πλάι σας σε κάθε νόμιμη ενέργεια που θα αποφασίσετε

Η ανάρτηση μετά από αυτές τις εξελίξεις της ομάδας του Ποντου Θρυλορίου:

Εδώ και 3 χρόνια έχουμε δηλώσει ότι η ομάδα μας έχει μία δομή λειτουργίας και έχει γίνει πόλος έλξης γηγενών ποδοσφαιριστών καθώς προάγει το ευ αγωνίζεστε και με πολλές κοινωνικές δράσεις έχει δείξει ότι συμμετέχει ενεργά στην τοπική κοινωνία.
Βγάλαμε μία ανακοίνωση προχθές γιά την διαιτησία του Κυρίου Μπαλαφα στον αγώνα Δόξα Γρατινής-Πόντος Θρυλορίου, μία διαιτησία που με τις αποφάσεις της στο 2ο ημίχρονο αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα. Στον προηγούμενο αγώνα ως γηπεδούχοι χάσαμε στο 88 από την Δόξα Σιδηροχωριου και βγάλαμε ανακοίνωση δίνοντας συγχαρητήρια στην διαιτησία, δείχνοντας έτσι ότι δεν ψάχνουμε εξιλαστήρια γεγονότα και αφορμές να δικαιολογήσουμε αποτέλεσμα κακό η καλό για εμάς.
Η απόφαση αυτή η ομόφωνη των διαιτητών ουσιαστικά προσπαθεί να επιβάλλει στις ομάδες καθεστώς σοβιετικού κλίματος και να φοβόμαστε να μιλήσουμε ή να κρίνουμε διαιτησία και διαιτητές.
Ευελπιστούμε σε παρέμβαση της διοίκησης της ΕΠΣ Θράκης καθώς δηλώνουμε ότι εάν και εφόσον ισχύσει η απόφαση αυτή θα προσφυγουμε στα πολιτικά δικαστήρια .Ο σεβασμός κερδίζεται στούς αγωνιστικούς χώρους και όχι με εκβιασμούς.
Αν ενοχλεί το γεγονός ότι ανεβάζουμε τις φάσεις με τα τραγικά λάθη εις βάρος μας ,τι να κάνουμε;; Να μην κάνετε εσκεμμένα λάθη να μην μπορούμε να ανεβάζουμε φάσεις.
Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε και το πληρώνουμε από την τσέπη μας και μάλιστα ακριβά.

Ακολούθησε νεα ανακοινωση του Ποντου Θρυλορίου που έχει ως εξής:

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τον πόλεμο που κήρυξε το σώμα; των διαιτητών κατά της ομάδος μας ανακοινώνουμε Έκτακτο Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας αύριο στις 8 το βράδυ.Θέματα συζήτησης:1)Αποδοχή η όχι Παραίτησης προέδρου Κακουλίδη Μιχάλη και προσφυγή σε έκτακτες εκλογές. 2)Επιστολή προς την ΕΠΣ Θράκης με το λευκό φύλλο αγώνα και την λευκή έκθεση του παρατηρητή του αγώνα Αλεξίου Τάσου. 3)Όλο το βίντεο του αγώνα και οι κομμένες Φάσεις που αδικείτε ξεκάθαρα η ομάδα μας.4)Προσφυγή σε νομικό σύμβουλο για ασφαλιστικά μέτρα με την αιτιολογία της αλλοίωσης του πρωταθλήματος. 5)Συνέντευξη τύπου για την ανάλυση των θέσεων τής ομάδος μας.

Ολα είχαν ξεκινησει απο την ακόλουθη ανακοινωση του Ποντου Θρυλορίου και την αναρτηση σειράς βίντεο:

Η Ντροπή σήμερα ντράπηκε και ο Μπαλαφας έκανε παρέλαση…Ένας διαιτητής χωρίς ηθική έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μην κερδίσει ο Πόντος Θρυλορίου. Γκόλ φάουλ στον τερματοφυλακα που έφυγε με σπασμένο χέρι στο νοσοκομείο και τον απέβαλε γιατί έδειχνε το χέρι του διαμαρτυρόμενος για φάουλ ..Ντροπή, Ντροπή, Ντροπή