Ιστορική αποκάλυψη του πρώην προέδρου του ΑΟΞ Θεόδωρου Κοκκάλα: «Ο Κοσκωτάς προσπάθησε μέσω εμού να αγοράσει τον ΠΑΟΚ»

Στον ραδιοφωνκό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο ιστορικός πρώην προέδρος του ΑΟ Ξάνθη Θεόδωρος Κοκκάλας και μίλησε για τη γνωριμία του με τον ιστορικό πρόεδρο του ΠΑΟΚ Γιώργο Παντελάκη που έφυγε σαν σήμερα (2/2) από τη ζωή πριν από 15 χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με την ευκαρία της ραδιοφωνικής του παρουσίας, αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία με μια απόπειρα του Γιώργου Κοσκωτά να αγοράσει τον ΠΑΟΚ.

Ο Κοκκάλας μίλησε αρχικά για τη γνωριμία του με τον Γιώργο Παντελάκη: «Τον γνώρισα σε πολύ νεαρή ηλικία, στα 25-26 μου. Πήγαινα στη Θεσσαλονίκη με δυο φίλους από την Ξάνθη με το αυτοκίνητο και παρακολουθούσαμε τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Υπήρχαν και παιχνίδια που πηγαίναμε να τα δούμε με το αεροπλάνο. Σε μια πτήση μετά από παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, είχαμε χάσει 1-0, ο Παντελάκης δεν πήγαινε με την ομάδα αλλά με τελευταία πτήση. Μας είδε και είπε “σας ξέρω εσάς, είναι καλό να υπάρχουν φίλοι του ΠΑΟΚ στην επαρχία”. Αργότερα πήρα μετοχές, μου είχε δώσει παίχτες από τους ερασιτέχνες, είχα συνεργασία και με Άρη, Ηρακλή. Πήρα Σερέτη, Λαγωνιδη και οι παίκτες αναδείχθηκαν, ο Λαγωνίδης έγινε σημαία του ΠΑΟΚ».

Για τον τρόπο που διοικούσε ο ίδιος αλλά και ο Παντελάκης, ο Θεόδωρος Κοκάλας ανέφερε: «Κάθε παράγοντας έχει τον δικό του τρόπο. Εγώ είχα διαφορετικό προφίλ άλλα είχαμε ίδιες ποδοσφαιρικές αρχές. Ότι πρέπει να παίρνουμε νέους παίκτες από τη Βόρεια Ελλάδα. Τότε με τον Γούναρη που είχε την οκταετία του είπε ότι δεν μπορούσε να του δώσει παραπάνω λεφτά από τον Κούδα και το τήρησε. Έτσι ο Γούναρης πήγε στον Ολυμπιακό. Έδωσε τη ζωή του για τον ΠΑΟΚ δεν είχε οικογένεια και παιδιά. Στο δεύτερο πρωτάθλημα έφερε τον Σκότσικ και αν δεν είχε γίνει το πραξικόπημα να φύγει από τον ΠΑΟΚ θα ήταν σε άλλη μοίρα. Τότε στον Ολυμπιακό ο Νταϊφάς ήταν κουρασμένος, στην ΑΕΚ υπήρχε σύγχυση, υπήρχε ο Βαρδινογιάννης βέβαια στον Παναθηναϊκό. Στοίχισε πολύ η απομάκρυνση από την προεδρία και από τότε άρχισαν τα δεινά του ΠΑΟΚ».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ ξαναστηρίζεται σε παίκτες από τις ακαδημίες του, ο Κοκκάλας σχολίασε: «Ο Παντελάκης λάτρευε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Κάθε Κυριακή παρακολουθούσε τους ερασιτέχνες του ΠΑΟΚ και χωρις να είναι πρόεδρος για να έχει αντίληψη».

Κλείνοντας, ο Θεόδωρος Κοκκάλας είπε και μία συγκλονιστική και άγνωστη στο ευρύ κοινο ιστορία με τον Παντελάκη και τον Γιώργο Κοσκωτά: «Το καλοκαίρι του 87 έκανε ένα τουρνουά στη Θεσσαλονίκη, Ολυμπιακός, Ηρακλής και μια γερμανική ομάδα, νομίζω η Άιντραχτ. Όταν ο Κοσκωτάς πήγε στο Καυτανζόγλειο έλεγαν στον Κοσκωτά να αγοράσει τον Γιαννάκη για να αδυνατίσει ο Άρης στο μπάσκετ. Ο Κοσκωτάς είπε ότι ενθουσιάστηκε με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και ήθελε να τον αγοράσει. Μου είπε μεγαλομέτοχος εσύ και πρόεδρος ο Παντελάκης. Του είπα ότι αυτά δεν γίνονται. Ήμουν στο Μακεδονία Παλλάς και πήρα τηλέφωνο τον Παντελάκη και του είπα ότι ο Κοσκωτάς θέλει συνάντηση μαζί του. Ο Παντελάκης μου είπε “δεν έχω να πω τίποτα με τον Κοσκωτά”. Φυσικά κι εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να γινώ μαϊμού μεγαλομέτοχος στον ΠΑΟΚ».