Θανάσης Στουπίδης: «Οι ομάδες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ δουλεύουν πολύ καλά, παρά τις ιδιομορφίες της Ένωσης»

Ο υπεύθυνος αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Θανάσης Στουπίδης, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τους Αργύρη Παγαρτάνη και Δημήτρη Μελίσση.

Αναλυτικά είπε:

Για την εικόνα των πρωταθλημάτων: «Τα πρωταθλήματα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Έχουμε μια Ένωση με ιδιαίτερες ιδιομορφίες, με πάρα πολλά χιλιόμετρα η μια άκρη με την άλλη της Ένωσης. Προσπαθούμε να τα χωρίσουμε σε ομίλους, ειδικά στα αναπτυξιακά δε μπορούν να κάνουν πολλά χιλιόμετρα, αφού είναι πολύ φορτωμένα με διάφορες δραστηριότητες. Εμείς έχουμε κάνει τέσσερις ομίλους».

Για τις ομάδες που προχωρούν από τον όμιλο: «Ανάλογα ποιες ομάδες είναι στην τελική φάση, προσπαθούμε να κάνουμε το πρωτάθλημα όσο πιο δίκαιο, ώστε να μην αδικείται καμία ομάδα λόγω γεωγραφικής θέσης. Δηλαδή προσπαθούμε να βγάλουμε πρωταθλητή την καλύτερη ομάδα».

Για τις εγκαταστάσεις: «Το γηπεδικό πρόβλημα είναι μεγάλο. Η Καβάλα έχει δύο γήπεδα κλειστά που μπορούν να κάνουν παιχνίδια, το ένα το γήπεδο από τις 11 το Σάββατο ξεκινάει και σταματάει στις 11 το βράδυ. Τώρα έχουμε και μεγάλο πρόβλημα που δεν έχουμε το γήπεδο της Ελευθερούπολης, το οποίο το χρησιμοποιούσαμε για προπονήσεις των αναπτυξιακών τμημάτων, αλλά οι άνθρωποι κάνουν το γήπεδο αναβάθμιση».

Για το ότι η ΕΚΑΣΑΜΑΘ έχει πάντα εκπρόσωπο στις τελικές 8αδες των πανελληνίων πρωταθλημάτων: «Συνήθως οι ομάδες εδώ δουλεύουν πολύ καλά, βγάζουν παιδιά και κάποια παιδιά φτάνουν στην πόρτα των εθνικών ομάδων, αλλά δυστυχώς έχουμε το πρόβλημα ότι φεύγουν τα παιδιά σχετικά νωρίς από εδώ. Φέτος στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα των Ενώσεων, η ομάδα του 2009, που δεν έφυγε κανένα παιδί, έχει προκριθεί στην τελική φάση γιατί κέρδισε και την ομάδα της Θεσσαλονίκης και τις υπόλοιπες Ενώσεις».