Γ’ Εθνική: Θρακιώτικη… ντερμπάρα προκλήσεων στην Ορεστιάδα, κομβικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει η 20η αγωνιστική (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 20η αγωνιστική συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 1ο όμιλο, όπου έχουμε πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις κυρίως για την μάχη της παραμονής, ενώ στα ψηλότερα στρώματα ξεχωρίζει το Θρακιώτικο ντέρμπι στην Ορεστιάδα ανάμεσα στον Ορέστη και τον Πανθρακικό.

Σε αυτό το ματς αναμετρώνται την περίοδο αυτή δυο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας μαζί με την Καβάλα και τον Νέστο, ο τέταρτος αν και με αγώνα λιγότερο Ορεστης Ορεστιάδας (36 βαθμοί) με τον Πανθρακικό (42 βαθμοί) . Ο Ορέστης μαζί με την Καβάλα είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος με τους Εβρίτες να έχουν 8 νίκες και 2 ισοπαλίες. Από την άλλη ο Πανθρακικός τρέχει ένα μεγάλο σερί 7 νικών προέρχεται και θέλει να πετύχει την 8η εκτός έδρας νίκη του, σπάζοντας το αήττητο του Ορέστη εντός έδρας και να πάρει ρεβανς από τους Εβρίτες αφού στον πρώτο γύρο του έκλεψε την ισοπαλία αλλά κυρίως να πλησιάσει και άλλο τον δεύτερο Νέστο Χρυσούπολης. Ισορροπημένες οι αποδόσεις στην stoiximan με τον άσο και το διπλο να είναι στο 2,50.

Μια ακόμη δύσκολη αποστολή την δυσκολότερη ίσως στο πρωτάθλημα δίνει ο πρωταθλητής Ξάνθης Αρης Πετεινού (9 βαθμοί) αφού θα φιλοξενηθεί στην Καβάλα από τον πρωτοπόρο ΑΟΚ (49 βαθμοί με αγώνα λιγότερο) που απέκλεισε στα πέναλτι για το κύπελλο της ΕΠΣ Καβάλας τον Νέστο Χρυσούπολης. Οι Ξανθιώτες παλεύουν όλα τα παιχνίδια τους αλλά όπως δείχνουν οι αποδόσεις οι Αργοναύτες είναι το απόλυτο φαβορί με …1,04!!!

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζουν τρεις αναμετρήσεις αυτες των ΑΟ Χανιώτης – Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας, Νίκη Ευκαρπίας – Δόξα Δράμας και του Απόλλων Παραλιμνίου – Νέστος Χρυσούπολης, ενω στο πρόγραμμα έχουμε ΠΑΟΚ Κρηστώνης- Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, Θερμαϊκός Θέρμης – Αναγέννηση Επανομής και Βέροια – Αετός Βαρβάρας με τους γηπεδούχους να είναι τα μεγάλα φαβορί. Τέλος έχουμε Άρης Αβάτου – Κεραυνός Αγγελοχωρίου 3-0 α.α. με τους Ξανθιώτες να παίρνουν άνευ αγώνα το τέταρτο σερί τους τρίποντο και να ανεβαίνουν και άλλο στην βαθμολογία πριν το δύσκολη εξόρμηση την επόμενη εβδομάδα στην Επανομή.

Το πρόγραμμα (20η αγωνιστική, Κυριακή 28/1/2024, 15:00)
ΠΑΟΚ Κρηστώνης- Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας
Ορέστης Ορεστιάδας – Πανθρακικός
Θερμαϊκός Θέρμης – Αναγέννηση Επανομής
ΑΟ Χανιώτης – Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας
Βέροια – Αετός Βαρβάρας
Νίκη Ευκαρπίας – Δόξα Δράμας
ΑΟ Καβάλα – Άρης Πετεινού
Απόλλων Παραλιμνίου – Νέστος Χρυσούπολης
Άρης Αβάτου – Κεραυνός Αγγελοχωρίου 3-0 α.α.