Γ’ Εθνική: «Άλωσε» την Ορεστιάδα ο Πανθρακικός στο Θρακιώτικο ντέρμπι και αύξησε το νικηφόρο σερί του…

Σπουδαία και δίκαια νίκη σε πολλούς τομείς τόσο ψυχολογικούς αλλά κυρίως βαθμολογικούς πήρε ο Πανθρακικός κερδίζοντας 0-2 στον Έβρο τον καλό Ορέστη Ορεστιάδος και του έσπασε το αήττητο μετά από 11 αγώνες αυξανοντας το νικηφόρο του σερί στα 8 παιχνίδια.

Οι 500 και πλέον φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο να δουν τις δυο κορυφαίες ομάδες της Θράκης παρακολούθησαν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τους πράσινους να είναι καλύτεροι στο α ημίχρονο όπου πέτυχαν ένα τέρμα και είχαν καλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο. Στην επανάληψη ο προπονητής του Ορέστη έκανε τις ανάλογες αλλαγές οι γηπεδούχοι πίεσαν την εστία του Παϊτερη όμως η καλή αμυντική γραμμή των πράσινων δεν επέτρεψε το γκολ ενώ από την άλλη ο Πανθρακικός έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες και λίγο πριν το τέλος ήρθε και το δεύτερο τέρμα που πανηγυρίστηκε από τους πράσινους που δεν ξέχασαν την ισοπαλία του α’ γύρου και τα προβλήματα που τους δημιούργησε στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Πανθρακικός όπως αναφέρθηκε ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα, στο 14′ το σουτ του Χαλκιαδάκη πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 25 ο Βάσκος εκμεταλλεύθηκε την κόντρα της μπάλας, έπιασε το καλό σουτ όμως μια σωτήρια προβολή αμυνομένου έβγαλε την μπάλα κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα σε σέντρα του Βασκου ο Ρουμπιες δίχως καθυστέρηση έπιασε το πλασέ κάνοντας το 0-1 και σκοράροντας το ένατο φετινό του τέρμα, και τρίτο στα τέσσερα τελευταία το 2024. Στο 39 ο Ορέστης απείλησε με τον Γκιντίδη με τον Παϊτέρη να κρατά το μηδέν, ενώ στο 40′ ο Χαλκιαδάκης βρέθηκε απέναντι στον Μαδένη αλλά ο Σερραίος κίπερ έδιωξε σωτήρια με τα πόδια. Στο 42′ ένα καλό σουτ του Οτέμπερη έδιωξε έξοχα ο Παιτερης με τον Γκιντλιδη να πιάνει κεφαλιά που απομάκρυνε ωραία ο Κωσταρέλης.

Στο β’ μέρος ο Ορέστης πήρε τον έλεγχο, ζήτησε ένα πέναλτι σε χέρι αμυντικού, ενώ στο 66′ όταν από λάθος αμυντικού ο Βάσκος ξέφυγε από πλάγια αλλά από καλή θέση σούταρε μόλις λίγο άουτ. Στο 70′ το καλό σουτ του πρώην φορ των ακαδημιών του Πανθρακικού Πασχαλίδη κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ, ενω στο
78 οι πρασινοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία αλλά ο Βασκος μόνος δεν νίκησε τον καλό σε ένα ακόμα ματς Μαδενη. Στο 82′ αυτή την φορά ο Βάσκος δεν χαρίστηκε και με πλασέ έκανε το 0-2 με τον Γκιντίδη να μην μπορεί να διώξει την μπαλα και τον Καστοριανό φορ να φτάνει τα 14 στο πρωτάθλημα και κοντά στην κορυφή των σκόρερ. Τελευταία φάση είχαμε στο 88′ όταν το σουτ του Καλογρανα έδιωξε και πάλι ο Μαδένης.

Με την όγδοη εκτός έδρας νίκη του ο τρίτος Πανθρακικός έφτασε τους 45 βαθμούς συνεχίζει να κυνηγά την δεύτερη Χρυσούπολη και την επόμενη ομάδα φιλοξενεί την ομάδα έκπληξη του ΠΑΟΚ Κρηστώνης που πάει από νίκη σε νίκη. Από την άλλη ο Ορέστης γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από 11 αγώνες (8 νίκες και 2 ισοπαλίες) και έχει ένα γολγοθά στην συνέχεια με εκτός έδρας ταξίδια στο Κιλκίς την Τετάρτη σε εξ’ αναβολής με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης και την Κυριακή στην Μηχανιώνα με τον φορμαρισμένο και ισόβαθμο Ποσειδώνα.

Διαιτητές οι Μαυρίδης, Μητρόπουλος και Μουρατίδης από την ΕΠΣ Ημαθίας.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ουσταμπασίδης): Μαδένης, Γκιντίδης, Πεταλωτής, Λιάνας, Τσιεγγελίδης, Άγγος (45′ Σπυρόπουλος), Οτέμπερης, Σταματόπουλος, Τηλέγραφος (60′ Θάνος), Κούρτογλου (45′ Ανδρεάδης), Πασχαλίδης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μαραντάς): Παϊτέρης, Κωσταρέλης, Λαρέα, Καλογρανάς (88′ Χακάν Βελή), Πεχλιβανόπουλος (92′ Κάρλος), Ιβαν Σίλβα, Χαλκιαδάκης, Καψάσκης (65′ Χιτζίδης), Βάσκος (92′ Παπαδόπουλος), Ρουμπιές, Γκουτσίδης