Super League: Παρά τις απουσίες Μάνταλου και Αθανασιάδη πέρασε εμφατικά με πεντάρα και χατ-τρικ Πόνσε από το Περιστέρι η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είχε πολύ εύκολο και άνετο πέρασμα από το Περιστέρι, επικρατώντας 5-0 του Ατρομήτου. Αυτό είναι το πρώτο ματς που η Ένωση πετυχαίνει πέντε γκολ στη Super League από τις 7 Δεκεμβρίου 2019, όταν είχε νικήσει 5-0 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Την ίδια στιγμή το αήττητο του Ατρομήτου με τον Ίλιτς στο τιμόνι, κράτησε 13 παιχνίδια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν ο Εσέκιελ Πόνσε ο οποίος έκανε χατ-τρικ, ενώ μέχρι αυτό το ματς είχε πετύχει δύο γκολ στη σεζόν. Ο Κάλενς πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα, ενώ τον θρίαμβο της Ένωσης ολοκλήρωσε ο Γιόνσον με ωραία γυριστή κεφαλιά.

Η Ένωση πήρε το προβάδισμα στο σκορ στην πρώτη της τελική στο δεύτερο λεπτό. Ο Πήλιος έκανε μπαλιά στην πλάτη του Ασεβέδο και ο Πόνσε πετάχτηκε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αργεντινός πέτυχε και το δεύτερο γκολ στο 15′ με κοντινή προβολή στη μικρή περιοχή προ του Τζαβέλλα, μετά από γύρισμα του Γκατσίνοβιτς από τα αριστερά.

Το 3-0 (που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους) πέτυχε ο Κάλενς. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς από τα δεξιά και δύο προσπάθειες του Βίντα, ο Περουβιανός στόπερ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 58ο λεπτό η ΑΕΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-0. Ο Άμραμπατ τροφοδότησε τον Ρότα στα δεξιά κι αυτός έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή. Ο Πόνσε έπιασε το σουτ από κοντά, αλλά ο Τσιντώτας τον σταμάτησε, όμως ο Αργεντινός πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το 5-0 έγινε στο 67ο λεπτό με τον Γιόνσον. Ο Πήλιος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Δανός μέσος με υπέροχη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης (46′ Τσακμάκης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ (62′ Αθανασίου), Κούντε (46′ Αντζιέλσκι), Γκονζάλεζ, Κούεν, Γιουμπιτάνα (62′ Ρομπάιγ), Βέργος, Βαλένσια (62′ Ντιρξ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (68′ Φερνάντες), Άμραμπατ (68′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (73′ Πισάρο), Τσούμπερ (73′ Φαν Βέερτ), Πόνσε (68′ Αραούχο).