Επίθεση Κούγια σε Πιαλόγλου, Παπαδημητρίου και Τσαλίκη: «Δεν ενδιαφέρονταν για την πρόοδο του ΑΟΞ αλλά για την τσέπη τους – Να στηριχθεί η νέα προσπάθεια»

Για τις καταγγελίες του περί εγληματικής οργάνωης στο ποδόσφαιρο αλλά και για τον… ΑΟΞ μίλησε ο (αντιπρόεδρος πλέον στην ΠΑΕ Ολυμπιακός) Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή «Ασπρο Κόκκινο» του πρώην προέδρου των XanthiFans Δημήτρη Αντωνιάδη στο Next TV.

Ο γνωστός ποινικολόγος σε τηλεφωνική του παρέμβαση κατήγγειλε την ΠΑΕ ΑΕΚ για διαρκή εύνοια από τις διαιτητικές αποφάσεις, αλλά πέρα από τις γνωστές καταγγελίες του των τελευταίων ημερών, αναφέρθηκε αναλυτικά και στην ομάδα της Ξάνθης, για την οποία αρχικά σχολίασε πως «ήταν ομάδα πρότυπο».

Στη συνέχεια, επιχειρώντας να εξηγήσει πως έμεινε η Θράκη χωρίς ομάδας στις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες, ανέφερε: «Αυτό που έγινε στην Ξάνθη είναι ότι δυστυχώς βαρέθηκε ο Πανόπουλος εκει στην περιοχή, υπήρχαν και ορισμένα επιχειρηματικά προβλήματα με κάτι αντιπροσωπίες, θέλησε να φύγει το στήριγμά του που ήταν ο κουμπάρος μου ο Συγγελίδης και έτσι αναγκάστηκε ο Πανόπουλος να πουλήσει την ομάδα στον ανιψιό του Σαββίδη και από τότε άρχισαν τα προβλήματα. Χώθηκε δικαίως ο Ολυμπιακός τότε για την πολυϊδιοκτησία, έκανε το λάθος και ο Πανοπουλος να διώξει τους παίκτες πριν το μπαράζ με τον Απολλωνα Σμυρνης και να παίξει με παιδάκια και μετά στο τέλος αφού υποβιβάστηκε η Ξάνθη εμφανίστηκε αυτός ο Μπιλ Πάπας που ξέπλυνε μέσα σε ένα χρόνο 15 εκατομμύρια δολάρια γιατι έπρεπε να βρει κάπου να ξεπλύνει τα χρήματα από την Αυστραλία και βρήκε την Ξάνθη».

Στην συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας καταφέρθηκε κατά των παλιών στελεχών της ομάδας του ΑΟΞ Αρη Πιαλόγλου, Γιάννη Παπαδημητρίου και Κώστα Τσαλίκη: «Αλίμονο αν καποιος πιστευει σημερα οτι τον πρώτο χρονο που ηρθε ο Μπιλ Πάπας εκεί, έγιναν επενδύσεις στην Ξάνθη υψους 15 εκατομύριων δολαρίων. Κανείς όμως δεν λέει την αλήθεια. Ουτε τότε την έλεγαν. Βλέπετε άλλωστε ότι και ο Παπαδημητρίου και ο Τσαλίκης, το πρώην δεξί χέρι του Ψωμιάδη, που έκανε κουμάντο εκεί, δεν έλεγαν την αλήθεια, είχαν αυτόν τον Μπιλ Πάπας εκεί, ουσιαστικά δεν τους ενδιέφερε η πρόοδος της ομάδας, απλά το πως θα πάρουν τα χρήματά τους αυτοι και πως ο Πάπας θα ξεπλένει τα χρήματα. Και μετά από αυτά είδαμε να πουλιούνται οι πόρτες και τα παράθυρα».

Λίγο αργότερα, ερωτώμενος για τις αναφορές που γίνονται περί γραφικού Κούγια, ο νυν αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ανέφερε: «Αυτά τα έλεγαν κάτι Πιαλόγλου και κάτι άλλοι που οικονομάγαν εκεί. Δεν ήθελα να φτάσουμε στα άλλα άκρα, γιατι μπορεί να είχαμε και εγκλήματα με κάτι υπονοούμενα που άφηναν και από τότε που έβγαλαν κάτι ανακοινωσεις, δεν ξαναπάτησαν το πόδι τους στην Αθηνα. Κάτι τέτοιοι παλιάνθρωποι ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο και δυστυχώς το κατέστρεψαν. Εγω προσπαθω από το 2002, αλλά μην ξεχνάμε τι έκανε ο Πανόπουλος και πως έστηνε τότε τους διαιτητές με την παλιά παράγκα και τον παλιο δικηγορο και δημοσιογράφο, τον Κοντοβαζαινίτη. (…) Ποιος θα μιλήσει για εμένα; Κάτι γραφικοί και ένας δημοσιογράφος στην Ξάνθη που αμα τον δω μπροστά μου θα του τον πιάσω; Παρακάλαγε τον Χρήστο που είναι εκει στο Fresh ότι έκανε λάθος; Ή άμα βρω τον Πιαλόγλου δεν θα του τον πιάσω; Όπου τον βρω, με το υπονοοούμενο που άφησε για εμενα, το λέω ευθέω, θα του τον πιάσω. Δεν τόλμησε μετά να ξανακατέβει σε συνεδρίαση της Super League. Ας μην μιλάμε όμως για τέτοια άλλο, γιατί θυμάμαι γεγονότα που πραγματικά θέλω να ξεχάσω».

Ο Αλέξης Κούγιας επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν συζητήσεις τόσο για να αγοράσει την Ξάνθη πέρυσι όσο και την Δόξα Δράμας, η οποία διευκρίνισε ότι θα τον ενδιέφερε αν αποφάσιζε να αχοληθεί με ομάδα της περιοχής και θα την αγόραζε αν δεν ήταν τόσο μακριά και δεν χρειαζόταν δύο συγκοινωνίες. Οσο για το μέλλον του ΑΟΞ, προειδοποίησε: «Με βάση τις τελευταίες αποφάσεις για τον Ηρακλή, αν δεν αλλάξει τα πάντα η Ξάνθη, και το όνομα και το σήμα και τα χρώματα και το γήπεδο και τα πάντα, θα αναβιώσουν μόλις ανέβει σε επαγγεματική κατηγορία τα χρέη του Μπιλ Πάπας. Από ό,τι γνωρίζω σήμερα, κουμάντο στην ομάδα της Ξάνθης σήμερα κάνει η οικογένεια Γιαλάογλου, αξιολογότατοι δικηγόροι, πατέρας και γιος. Μακάρι τα παιδιά που αγωνίζονται εκει, να φτιάξουν τα πράγματα και να έχουν την οικονομική δυνατότητα να μην μπουν στα άρματα καμιας ομάδας, γιατι αλλιώς θα έρθει το οριστικό τέλος. Να προσέξουν να μην βρουν στον δρόμο τους τα χρέη και να μην γίνει αυτό που έκαναν που μετέφεραν το γηπεδο από την πόλη στα Πηγάδια και τα ματς τα έβλεπε ο Πανοπουλος μόνος του. Η Ξάνθη δεν υποβιβάστηκε με την απόφαση με το -12 αλλά με την απόφαση του Πανοπουλου να διωξει τους παίκτες και να παίξει μπαράζ με τα παιδάκια. Να λέμε αλήθειες. Μακάρι τα παιδια τα καινουρια εκει να εχουν υηιεις βάσεις, να τους βοηθήσει ο δήμαρχος, οι φορείς, το επιμελητήριο και ο κόσμος, γιατί αν συμβούν αυτά, μετά δεν έχουν εκεί στην περιοχή αντίπαλο…».