Γ’ Εθνική: Νέα νίκη στο απόρθητο «κάστρο» του με τριάρα για τον Ορέστη κόντρα στην Αγία Μαρίνα (+photos)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο β’ γύρος για τον Ορέστη Ορεστιάδας καθώς επικράτησε με 3-0 του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας.

Η ομάδα του Νίκου Ουσταμπασίδη μπήκε δυνατά στον αγώνα και ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 8′ με γκολ του Σπυρόπουλου. Πιο συγκεκριμένα ο Ανδρεάδης έκανε μία πολύ όμορφη ατομική ενέργεια, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Σπυρόπουλο οποίος με άνεση έκανε το 1-0!

Λίγα λεπτά μετά ο Ανδρεάδης βρέθηκε σε καλή θέση πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας της Αγίας Μαρίνας ακούμπησε την μπάλα τόσο όσο χρειαζόταν για να πάει κόρνερ παρά την προσπάθεια του Λαζαρίδη να την στείλει στα δίχτυα με προβολή. Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 1-0 με αυτές τις φάσεις και πολλά σκληρά μαρκαρίσματα.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα της Αγίας Μαρίνας είχε την μοναδική ευκαιρία της. Πιο συγκεκριμένα. Στο 54′ ο Μαδένης απέκρουσε το τετ-α-τετ με την μπάλα να φεύγει εκτός περιοχής και τον Δημητρούση να πιάνει σουτ εκτός περιοχής το οποίο ο Γκιντίδης έβγαλε σχεδόν πάνω στην γραμμή με δυνατή κεφαλιά κρατώντας την εστία του Ορέστη απαραβίαστη. Στο 65′ μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε από τα δεξιά για τους γηπεδούχους και μετά από μία περιπέτεια, η μπάλα στρώθηκε στον Πεταλωτή ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 2-0! Στο 72′ ο Ανδρεάδης βγήκε μόνος του σε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα ο οποίος έστειλε την μπάλα σε αμυντικό και εκείνη να καταλήγει κόρνερ.

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού στο 92′ οι παίκτες του Ορέστη πίεσαν αποτελεσματικά στην αντίπαλη περιοχή με την αντίπαλη άμυνα να κάνει λάθος το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Τηλέγραφος διαμορφώνοντας με σουτ εντός περιοχής το τελικό 3-0! Στα αξιοσημείωτα του σημερινού αγώνα η επιστροφή του Ραφαήλ Κούρτογλου στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μετά τον Σεπτέμβριο που τραυματίστηκε.

Το τέλος της αγωνιστικής βρίσκει την ομάδα του Ορέστη Ορεστιάδας στην τέταρτη θέση με 36 βαθμούς, φτάνοντας και τις δέκα νίκες στο πρωτάθλημα (8 στην Ορεστιάδα) πριν την δύσκολη έξοδο κόντρα στον ΠΑΟΚ Κρηστώνης. Από την άλλη η Αγια Μαρίνα έμεινε στους 9 και την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί το ‘Αβατο.

Διαιτητές οι Κτιστής, Εμίν Κεχαγιά, Τόσκας από την ΕΠΣ Ξάνθης.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ουσταμπασίδης): Μαδένης, Πεταλωτής, Γκιντίδης, Λιάνας, Τσιεγγελίδης, Λογαράς, Οτέμπερης (73′ Κούρτογλου), Σταματόπουλος (90′ Άγγος) Ανδρεάδης (90′ Ντουμανάκης Β.) Λαζαρίδης, (54′ Τηλέγραφος) Σπυρόπουλος (73′ Παπαγιαννίδης).

Μ. ΑΛΕΞ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ (Σιαφαρίκας): Ιωαννίδης, Αναστασιάδης (63′ Κοσέογλου), Γιαννόπουλος, Τότσκα, Θεολόγου, Νιογκάνα, Ακένα, Λέκα, Καραγιάννης Τ. (84′ Τζαλίλης), Χασιώτης (63′ Μουστάκας), Καραγιάννης Β. (46′ Δημητρούσης).