Super League: Νίκησε εις διπλούν τον Πασχαλάκη από κόρνερ και έφυγε με το διπλό η ΑΕΚ από το Φάληρο

Η ΑΕΚ πήρε μεγάλο διπλό στο ντέρμπι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Η Ένωση επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού για την 17η αγωνιστική της Super League, σ’ ένα παιχνίδι με τρία γκολ στο πρώτο μέρος και τους ερυθρόλευκους να έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία.

Η Ένωση ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και δίκαια πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με Λιβάι Γκαρσία (32′) και Στίβεν Τσούμπερ (38′), με τον 26χρονο από το Τρινιντάντ να έχει ανάμειξη και στο δεύτερο γκολ. Ο Γιώργος Μασούρας στο 44ο λεπτό έβαλε ξανά τους Πειραιώτες στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος το ματς είχε ένταση, ευκαιρίες, αλλά το σκορ δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να είναι έξαλλος για γκολ του Μασούρα που ακυρώθηκε για χέρι, ενώ ζητάει και πέναλτι στον Ναβάρο.

Στην βαθμολογία, η ΑΕΚ είναι στην 2η θέση με 38 πόντους και έχει μειώσει στο -2 την διαφορά της από την πρώτη θέση. Στην τέταρτη θέση ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει συγκεντρώσει 32 βαθμούς.

Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Κηφισιά (14/1, 17:00), ενώ η ΑΕΚ έχει ακόμη ένα ντέρμπι, απέναντι στον Παναθηναϊκό (14/1, 20:30). Οι δύο ομάδες έχουν και μεσοβδόμαδα υποχρεώσεις για το Κύπελλο Ελλάδας. Οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούντα απ’ το τριφύλλι (10/1, 21:30) και η Ένωση υποδέχεται τον Άρη (10/1, 19:30).

Στην βαθμολογία, η ΑΕΚ είναι στην 2η θέση με 38 πόντους και έχει μειώσει στο -2 την διαφορά της από την πρώτη θέση. Στην τέταρτη θέση ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει συγκεντρώσει 32 βαθμούς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα (83′ Ρίτσαρντς), Έσε, Καμαρά (83′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ποντένσε (83′ Μαρτίνς), Μασούρας, Ναβάρο.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (90+1′ Μήτογλου), Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς (90+1′ Φερνάντες), Τσούμπερ (90+1′ Πόνσε), Γκαρσία (77′ Γιόνσον).