Πένθος στον Ορέστη Ορεστιάδας για την απώλεια του «θρύλου» και αρχηγού της ομάδας Χρήστου Γακίδη

Σε πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Ορέστη Ορεστιάδας καθώς έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μετέπειτα διοικητικός παράγοντας του συλλόγου Χρήστος Γακίδης σε ηλικία 76 ετών.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του συλλόγου στο Facebook αναφέρει:

Θλίψη επικρατεί στους κόλπους της οικογένειας του «Ορέστη» καθώς το Σάββατο 6/1/2024 άφησε την τελευταία του πνοή και μετά από γενναία αντιμετώπιση ασθενείας του, στην ηλικία των 76 ετών ο Χρήστος Γακίδης, ένας θρύλος για την ομάδα μας.

Γέννημα θρέμμα της πόλης μας άφησε εποχή για την αγωνιστικότητα του, το πάθος του, την τεχνική του, την δύναμη και το αθλητικό του πνεύμα ως ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, συμμετέχοντας σε εκατοντάδες αγώνες, αγωνιζόμενος ως πλάγιος αμυντικός σε αγώνες Β’ Εθνικής, Γ’ Εθνικής και τοπικού πρωταθλήματος, από το 1964 μέχρι και το 1978. Για πολλά χρόνια διετέλεσε λόγω του ήθους, των ηγετικών του προσόντων και της ποδοσφαιρικής του αξίας και αρχηγός στην ομάδα.

Αγάπησε με μεγάλο πάθος το Σύλλογο και τον υπηρέτησε αψηφώντας τη σωματική του ακεραιότητα, ως ποδοσφαιριστής , με γνώση και μεγάλο ζήλο ως προπονητής της ομάδας ανδρών καθώς και αυτής των παλαιμάχων, χωρίς να υπολογίζει το κόστος, ως οικονομικός ευεργέτης καθώς οι δωρεές του κατά καιρούς ήταν σημαντικές και με μεγάλη εργατικότητα, ως Διοικητικός Παράγοντας.

Στο τέλος μιας μικρής ερασιτεχνικής συνέντευξής του, πρίν από κάποιο χρονικό διάστημα, σε μια αυτοκριτική του, δείχνοντας το μεγαλείο της ψυχής του, ζήτησε συγγνώμη απ’ όσους τυχόν στεναχώρεσε ή πίκρανε στην τεράστια αυτή και από πολλά μετερίζια, ποδοσφαιρική του καριέρα.

Αξίζει να αναφέρουμε στη μνήμη του ότι το 2004, θέλοντας να μεταφέρει, να διακηρύξει και να αναδείξει το Ολυμπιακό Αθλητικό Ιδεώδες από την ακριτική μας πόλη, με το ποδήλατό του έφτασε μέχρι την Αρχαία Ολυμπία για ένα συμβολικό προσκύνημα. Επίσης ήταν ένας από τους λαμπαδηδρόμους όταν η φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων πέρασε από την πόλη μας .

Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί στον Ιερό Ναό των Νέων Κοιμητηρίων Ορεστιάδας αύριο Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 14.30 . Η σορός του θα βρίσκεται στο Ναό από τις 14.00.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αιωνία σου η μνήμη αλησμόνητε Χρήστο Γακίδη !!! Ο «Ορέστης» για πάντα θα σ’ ευγνωμονεί και σε διαβεβαιώνει ότι για πάντα θα είσαι μια από τις σημαίες του, που κυματίζουν ψηλά αναδεικνύοντας την μεγάλη ιστορία του.