Γ’ Εθνική: Πρεμιέρα στο 2024 με σημαντικά ματς για τους Θρακιώτες και τις… Μπάρτσες του ομίλου στο φινάλε του α’ γύρου (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 17η αγωνιστική την τελευταία του α’ γύρου ανοίγει η αυλαία του 2024 για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 1ο όμιλο, όπου έχουμε πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις κυρίως για την μάχη της παραμονής, με δύσκολες και σημαντικές αναμετρήσεις για όλες τις ομάδες της Θράκης.

Στο ΔΑΚ Κομοτηνής ο τρίτος Πανθρακικός (33 βαθμοί) σε ένα δύσκολο ματς φιλοξενεί τον απρόβλεπτο Απόλλωνα Παραλιμνίου (25 βαθμοί). Οι δυο ομάδες κάνουν πρεμιέρα το 2024 έχοντας αντίστροφη πορεία, ο Πανθρακικός 4 σερί νικες και ο Απόλλωνας 4 ματς χωρίς νίκη και δυο σερί ήττες που τον έφεραν κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Οι δυο ομάδες δεν ενισχύθηκαν ιδιαίτερα, ενω από τους Σερραίους αποχωρησε ο Κυριαλάνης. Φαβορί στην bet365 είναι ο Πανθρακικός με 1,60 (3,60 η ισοπαλία, 4,75 το διπλό).

Δύσκολη αποστολή έχει η έκπληξη του πρωταθλήματος ο τέταρτος Ορέστης Ορεστιάδας (32 βαθμοί) που φιλοξενεί την πέμπτη Χανιώτη (31 βαθμοί) του Εβριτη Θάνου Τοπούζη που έχει να ηττηθεί 10 αγώνες και σχεδόν 3 μήνες. Από την άλλη ο Ορεστης θέλει να επιστρεψει στις νίκες μετά την ήττα στην Ευκαρπία και να συνεχίσει το νικηφόρο σερί στις 6 στην έδρα του και την όγδοη σε εννιά αναμετρήσεις.

Ένας πρόωρος τελικός αν και ακόμα δεν ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος θα είναι αυτός στην Φελώνη ανάμεσα στον Άρη Αβάτου (18 βαθμοί) και την Βασίλισσα χωρίς στέμμα Βέροια (11 βαθμοί). Οι Ξανθιώτες μετά τις 3 σερί ήττες και τις απρόβλεπτες νίκες ανταγωνιστών βρέθηκε ξαφνικά στο -5 από την παραμονή. Ο Αρης χωρίς πλέον τον σκόρερ του με 10 γκολ Σαμπανίδη, αλλά με Βαφειάδη και Γκιορτζίνη καλείται κόντρα στην Βέροια που θα ενισχύει πλέον ο πρώην επιθετικός του ΑΟΞ Βασίλης Φασίδης να πάρει το πολύτιμο τρίποντο και να παραμείνει ζωντανός για την παραμονή του για 8η σεζόν στην κατηγορία. Φαβορί στην bet365 το Άβατο με 1,66 (4,0 η ισοπαλία, 3,80 το διπλό).

Δύσκολη αποστολή εχει στην Μηχανιώνα κόντρα στον φορμαρισμένο Ποσειδώνα (26 βαθμοί) ο ουραγός πρωταθλητής Ξάνθης Αρης Πετεινού (8 βαθμοί) που μετρά έξι σερί ήττες και έχει ελάχιστες πιθανότητες παραμονής. Οι Ξανθιώτες παλεύουν τα παιχνίδια τους ωστόσο κόντρα στους Ψαραδες που μετρούν 3 σερί νίκες και έχεουν το κίνητρο της παραμονής η αποστολή τους είναι δύσκολη. Η bet365 δίνει στο 1,18 τον άσο, 10 το διπλό και 6 την ισοπαλία.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει η αναμέτρηση στο Κιλκίς των… Μπαρτσελόνων της κατηγορίας του ΠΑΟΚ Κρηστωνης (23 βαθμοί) που μετρά 5 σερί νίκες με διπλό στο Παραλίμνιο και της Νίκης Ευκαρπίας (24 βαθμοί) που έσπασε το αήττητο σερί της Ορεστιάδας στο φινάλε του 2023. Αν και αμφίρροπος αγώνας η bet365 δίνει …1,30 στον ασο του ΠΑΟΚ.

Κρίσιμη είναι η αναμέτρηση για την Δόξας Δράμας στην Χαλκιδική κόντρα στον ουραγό Αετό Βαρβάρας, ενω το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι αγώνες Μεγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας – Θερμαϊκός Θέρμης και
Αναγέννηση Επανομής – Νέστος Χρυσούπολης. Επίσης έχουμε Κεραυνός Αγγελοχωρίου – Καβάλα 0-3 α.α.

Το πρόγραμμα (17η αγωνιστική, Κυριακή 7/1/2024, 15:00)
Μεγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας – Θερμαϊκός Θέρμης
Ορέστης Ορεστιάδας – ΑΟ Χανιώτης
Άρης Αβάτου – Βέροια
ΠΑΟΚ Κρηστώνης – Νίκη Ευκαρπίας
Αετός Βαρβάρας – Δόξα Δράμας
Πανθρακικός – Απόλλων Παραλιμνίου
Αναγέννηση Επανομής – Νέστος Χρυσούπολης
Ποσειδώνας Μηχανιώνας – Άρης Πετεινού
Κεραυνός Αγγελοχωρίου – Καβάλα 0-3 α.α.