Super League: Γκέλα ολκής της ΑΕΚ στο Αγρίνιο από 0-2 σε 2-2 με βασικούς Πέτρο Μάνταλο και Γιώργο Αθανασιάδη

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο Αγρίνιο, προηγήθηκε με δύο γκολ στο 14′, όμως ο Παναιτωλικός ηρωικά πέτυχε δύο γκολ και πήρε έναν παλικαρίσιο βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2 για τη 14η αγωνιστική της Super League.

Η Ένωση προηγήθηκε στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς. Ο Λιβάι Γκαρσία είδε την μπάλα να του στρώνεται μέσα από την περιοχή και με ένα σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού η μπάλα βρήκε στον Μπρούνο Ντουάρτε.

Το δεύτερο γκολ της Ένωσης ήρθε στο 14ο λεπτό. Ο Ελίασον πήρε την μπάλα στη γωνία της περιοχής και αφού συνέκλινε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο σουτ.

Ο Παναιτωλικός μείωσε με πέναλτι στο 38ο λεπτό. Ο Μλάντεν κέρδισε πέναλτι μετά από κλωτσιά που δέχθηκε από τον Μουκουντί, όταν ο Καμερουνέζος στόπερ προσπάθησε να απομακρύνει. Ο Ζοάο Πέδρο εκτέλεσε αλά Πανένκα και σκόραρε τη συνδρομή του δοκαριού.

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν μόνο εκεί, αλλά πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης στο 65′. Σε φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ, ο Μπαλντασάρα είδε την μπάλα να του στρώνεται και έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Αθανασιάδη.

Ο Παναιτωλικός με αυτή την ισοπαλία έφτασε τους 10 βαθμούς και παραμένει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η ΑΕΚ έχει 31 βαθμούς, όσους και ο Παναθηναϊκός, χάνοντας την ευκαιρία να ανέβει εκείνη στην κορυφή.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας, Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (82′ Μπελεβώνης), Χουάνπι (64′ Καρέλης), Πέδρο (90′ Τσιγγάρας), Φρ. Ντουάρτε.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (68′ λ. τρ. Ρότα), Βίντα, Μουκουντί ( λ. τρ. 87′ Μήτογλου), Μοχαμάντι (87′ Φαν Βέερτ), Σιμάνσκι (68′ Γιόνσον), Ελίασον, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ζίνι (68′ Τσούμπερ), Γκαρσία.