Γ’ Εθνική: Τέλος στο αήττητο …73 ημερών του Παραλιμνίου έβαλε στο «φρούριο» της Ορεστιάδας ο εντυπωσιακός Ορέστης!

Τέλος και στο αήττητο σερί του Απόλλωνα Παραλιμνίου το τελευταίο δίμηνο και του προπονητή Γιάννη Γκιοκα έβαλε ο Ορέστης Ορεστιάδας που επικράτησε 2-1 των Σερραίων που με μια ακόμη εντός νίκη την πέμπτη συνεχόμενη παρέμειναν στην πρώτη τριάδα πριν την δύσκολη αναμέτρηση στην Ευκαρπία την Τετάρτη στο φινάλε του 2023.

Με το καλημέρα μόλις στο 4′ ο καταπληκτικός την φετινή σεζόν Σταματόπουλος διέσχισε σχεδόν το μισό γήπεδο και με μία εκπληκτική σέντρα βρήκε τον Οτέμπερη μέσα στην περιοχή, ο οποίος με ένα πολύ όμορφο σουτ έκανε το 1-0 σημειώνοντας το τέταρτο φετινό του τέρμα. Το γρήγορο γκολ ευνόησε τους Εβρίτες που δεν φόρτσαραν ιδιαίτερα και δεν απειλήθηκαν με το ημίχρονο να λήγει 1-0 για τους γηπεδούχους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εξίσου δυναμικά για τον Ορέστη, καθώς στο 56′ ο Τσιεγγελιδης πήρε την μπάλα στο ύψος του κέντρου, την κουβάλησε μέχρι την αντίπαλη περιοχή, πέρασε έναν αντίπαλο του με ωραία ντρίπλα και έδωσε μία όμορφη πάσα στον Σταματόπουλο, ο οποίος σκόραρε το τρίτο του γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια και το πέμπτο στο πρωτάθλημα. Οι Σερραίοι πίεσαν και στο 73′ μείωσαν σε 2-1 με τον σκόρερ τους τον πρωην φορ της Καβάλας και Δόξας Δράμας Κατσαμάγκα που έφτασε τα 7 γκολ στην σεζόν. Ο τερματοφύλακας του Ορέστη Μαδένης όποτε χρειάστηκε επενέβη και κράτησε το νέο πολύτιμο τρίποντο για τον Ορεστη.

Με το έβδομο εντός έδρας τρίποντο σε 8 αγώνες (μια ισοπαλία με Μηχανιώνα) ο Ορέστης έφτασε στους 32 βαθμούς και βρίσκεται τριτος πριν κλείσει το καταπληκτικό 2023 την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη κόντρα στην δυνατή Νίκη Ευκαρπίας. Από την άλλη ο Απόλλωνα ηττήθηκε μετά από 73 ημέρες και τις Οκτώβρη μένοντας τρια ματς χωρλίς υποχωρώντας εβδομος με 25 βαθμούς πριν την δύσκολη εντός έδρας αναμέτρηση με τον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ Κρηστώνης.

Διαιτητές ο Δραμινός Σιουμπαράς με βοηθούς τους Παπαδόπουλο και Σιώνη από την ΕΠΣ Θράκης.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ουσταμπασίδης): Μαδένης, Λογαράς, Γκιντίδης, Ασπιώτης, Τσιεγγελίδης, Λιάνας, Μιγιενγκα (66′ Θεμελής), Άγγος (45′ Αντωνόπουλος, 74′ Τηλέγραφος), Σταματόπουλος, Οτέμπερης (66′ Ανδρεάδης), Πασχαλίδης (90′ Σπυρόπουλος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Γκιόκας): Παπας, Κιουτσεκτσίδης, Τσομαχασβίλι, Κουτσαβασίλης, Γκούμας, Τσιμικας, Τσαμπεγια, Νομικός, Καρυοφύλλης, Κατσαμάγκας, Ελέζι